Helmond Sport begrijpt zorgen over ´dramatisch´ competitieschema

Helmond Sport heeft de Supportersvereniging Helmond Sport antwoord gegeven op zorgen die leven omtrent het competitieschema voor komend seizoen. Deze zorgen werden afgelopen week gemaild naar de club en richting de eigen achterban op de eigen Facebookpagina geuit. Een dag later gevolgd door een samenvatting van de reactie van de club. Algemeen manager Ron van den Bekerom: “We begrijpen de zorgen van de supporters, maar we zijn als club niet benadeeld ten opzichte van anderen.”

Komend seizoen speelt Helmond Sport, als het aan de KNVB ligt, 15 van de 38 duels niet op de vrijdagavond. Deze wedstrijden zijn gepland op zaterdag (tweemaal), zondag (zes keer) en op de maandag (zeven keer). Dit betreft zowel uitwedstrijden als duels in het GS Staalwerken Stadion. Wat hierin opvalt is dat de club op de maandagavonden niet alleen tegen ‘Jong’-teams speelt, maar ook tegen topploegen in de KKD zoals Roda JC (uit én thuis) en ADO den Haag. Deze verdeling van de wedstrijden valt verkeerd bij de achterban.

Zorgen supporters
De zorgen van de supporters, die het schema dramatisch noemen, zijn tweeledig. Enerzijds is het voor de supporters niet prettig om de club achterna te reizen op bijvoorbeeld de maandagavond. Ook vrezen ze een afname van het aantal seizoenkaarten. Het mislopen van horeca-inkomsten als er minder supporters komen wordt ook genoemd; “Juist met het oog op het nieuwe stadion moet er gezorgd worden voor een stabiel en goed inkomen voor nu en in de toekomst.”

Algemeen manager Ron van den Bekerom begrijpt de zorgen van de supporters. “Ook wij zien dat de maandagavonden minder populair zijn. Dat zien we onder andere terug aan de kaartverkoop. Dus dat snappen we en we hebben ook aangegeven dat we daar zeker begrip voor hebben.” Hij erkent dat de beleving op deze avonden anders is. Supporters zullen bijvoorbeeld later komen en vroeger naar huis gaan in plaats van naar de kantine of businessclub. Omdat de club de horeca-activiteiten heeft uitbesteed kan hij geen uitspraken doen over eventueel mislopen van inkomsten vanuit bijvoorbeeld de kantine.

Inkomsten seizoenkaarten
Wat de inkomsten betreft verwacht hij op de maandag, met tegenstanders als Roda JC en ADO Den Haag, juist meer kaarten te verkopen dan met een Jong-elftal. “Vanuit het oogpunt van de club zijn dit prima tegenstanders voor op maandagavond.” Over de invloed van de maandag op seizoenkaarten zegt hij: “De competitieplanning is natuurlijk pas twee dagen oud, maar de verkoop van seizoenkaarten ligt op schema.”

Van den Bekerom verwacht het niveau van het aantal seizoenkaarten van vorig jaar te halen. “Mede vanwege het nieuwe stadion waar mensen bij willen zijn. Mensen die een seizoenkaart hebben voor de eerste competitiehelft krijgen voorrang bij de verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe stadion.”

Complex schema
Een andere reden waardoor Van den Bekerom kan leven met het programma is de complexiteit van het samenstellen ervan. Iedere gemeente heeft daarbij andere eisen qua veiligheid, sommige clubs hebben andere voorkeuren én hij noemt de liveregistraties bij ESPN. “Als je die dingen allemaal bij elkaar neemt zijn we in de basis tevreden met wat er voor ons ligt. Maar we begrijpen dat de supporters er moeite mee kunnen hebben. Als het aan ons lag speelden we natuurlijk alle wedstrijden op de vrijdagavond.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *