Helmond Sport deelt de punten

Helmond Sport heeft zichzelf vanavond wederom tekort gedaan door de punten te delen met de tegenstander. In het GS Staalwerken Stadion kwam de ploeg van Bob Peeters niet verder dan een 1-1 tegen VVV Venlo. In een boeiende voetbalwedstrijd bleek het thuispubliek de winnaar. Zij zagen Helmond Sport bij vlagen erg goed spelen met passie en strijd.

Helmond Sport begon fel aan de wedstrijd. Het zette VVV direct onder druk en in balbezit werd meteen de aanval gezocht. In de negende minuut werd deze strijdwijze bijna beloond, nadat Martijn Kaars Eros Maddy diep stuurde. Maddy had echter geen controle en stuitte op doelman Van der Gouw van VVV. Na deze kans gooide VVV de schroom wat van zich af en begon zich steeds meer met de wedstrijd te bemoeien.

In de 22ste minuut werd VVV voor het eerst gevaarlijk. Kees de Boer schoot naast na een prima aanval. Hierna golfde het spel meer heen en weer en kregen beide ploegen mogelijkheden. Havekotte moest in deze periode eenmaal handelend optreden na een lastig schot van Sven Braken én hield hij later met een goede reflex Smans van het scoren af. De laatste grote kans in de eerste helft was voor Helmond Sport. Keeper Van der Gouw tikte een voorzet van Arno van Keilegom na een snoekduik weg voor het lichaam van Kaars.

Na rust bleef Helmond Sport zoeken naar de voorsprong. In de 52ste minuut leek Kaars recht te hebben op een strafschop, nadat hij werd gevloerd in het strafschopgebied. Scheidrechter Vos wuifde deze suggestie echter weg. Dit deed hij weer in de 58ste minuut, nadat Goselink werd gevloerd voor het doel van VVV. In de counter waren het echter de gasten uit Venlo die gevaarlijk werden, maar weer was Mike Havekotte een sta-in-de-weg.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen. Het was VVV die de wedstrijd uiteindelijk open wist te breken. Geschutter in de opbouw door Flor van den Eynden was een prooi voor Braken, 0-1. Venema probeerde het even later nog een keer, maar de prima keepende Havekotte was weer spelbreker voor de ploeg uit Venlo.

Na 75 minuten was het dan toch Helmond Sport dat loon naar werken kreeg. Jafar Arias, in het veld gekomen voor Jelle Goselink, kopte zijn eerste doelpunt binnen achter Van der Gouw. Nadat Arias eerst een grote kans had gemist, was het Peter van Ooijen die de voorzet kon geven waaruit Arias zijn eerste doelpunt voor Helmond Sport kon maken.

Na de gelijkmaker was het Helmond Sport dat op jacht ging naar de winnende treffer. Martijn Kaars was het dichtste bij na een knappe actie van Eros Maddy. Helmond Sport bleef jagen, maar het slotoffensief leverde geen doelpunten meer op. Al met al weer een gelijkspel in een wedstrijd waarin het zichzelf wederom te kort deed.

Volgende week gaat de ploeg naar Eindhoven om de derby met de plaatselijke FC te spelen. Een week later wordt het seizoen thuis afgesloten tegen PEC Zwolle.