Helmond Sport kan geen vuist maken in Doetinchem

De goede serie van Helmond Sport de laatste weken is maandagavond onderbroken in Doetinchem. Tegen de Graafschap werd de tweede verliespartij van 2023 genoteerd na een 2-0 nederlaag.

Helmond Sport startte de wedstrijd in dezelfde opstelling als een week eerder tegen jong FC Utrecht. Dat garanties uit het verleden niets zeggen over de toekomst bleek al snel in de eerste helft. De Graafschap had de eerste helft weinig te vrezen van de Helmonders. Het overwicht betaalde zich in de 15de minuut uit. Haen werkte de bal met het hoofd achter Havekotte vanuit een snel genomen hoekschop.

In de laatste tien minuten leek Helmond Sport de schroom wat van zich af te gooien. Aanvallend was het spel echter te mager om indruk te maken op doelman Jurjus van de Graafschap.

De tweede helft leverde geen ander spelbeeld op ondanks een dubbele wissel in de rust. Zo kwam oa Maddy erin om de aanval van de Helmonders van nieuwe impulsen te voorzien.
Binnen 5 minuten na rust kopte Haen echter zijn tweede van de avond binnen. Het was Kreekels die deze goal inleidde middels een foute pass.

De Graafschap had vervolgens weer het overwicht, Helmond Sport was niet bij machte de rollen om te draaien. Dit leverde een tweede helft op zonder hoogtepunten maar wel een verdiende nederlaag voor de machteloze Helmonders.

Zaak voor Helmond Sport deze nederlaag goed te verwerken daar vrijdag de volgende wedstrijd op het programma staat. Jong PSV komt dan op bezoek in het GS Staalwerken Stadion.