De droom van een nieuw stadion op de Braak lijkt toch weer een stapje dichter bij verwezenlijking te komen. Helmond Sport bracht deze week een nieuw plan naar buiten waarin eigenlijk alles anders is dan het eerste plan dat er lag. Alleen de locatie, die blijft hetzelfde. Voor de toekomst wil de club terug naar een 0-0 stand om vanaf daar verder te voetballen richting de groei van Helmond Sport.

Het zal nog een aantal jaar duren voordat het plan gerealiseerd is, maar voorzitter Philippe van Esch is hoopvol. In het nieuwe plan gaat de capaciteit van het stadion iets naar beneden. In het begin zullen er alleen aan de lange zijdes van het veld tribunes aanwezig zijn. Maar de mogelijkheid om later nog uit te breiden blijft er. Achter de doelen blijft er ruimte om nog nieuwe tribunes te bouwen.

Het nieuwe plan is in samenwerking met alle betrokken partijen gemaakt. Het gaat volgens de club niet alleen maar om het voetbal en het nieuwe stadion. De Braak moet een campus worden voor heel Helmond.

Kwijtschelden van de schulden

Het bericht dat er 1,25 miljoen extra budget vrijkomt voor de club ligt toch iets anders volgens van Esch. “In het verleden zijn er veel leningen door de club afgesloten waar we graag vanaf willen. Dat geld dat nu vrijkomt is bedoeld als aflossing/kwijtschelding van die schulden.” Daarmee kan de club weer met een schone lei, de befaamde 0-0 stand, beginnen aan het opbouwen van een gezonde club.

Dat bedrag wordt door de gemeente nog onder de loep genomen. Er mag namelijk geen gebruik gemaakt worden van staatssteun daarvoor en er moet dus gekeken worden of dat zo is of niet.

Camera & Montage: Gerard Slegers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *