Helmond Sport neemt punt mee uit Groningen

Na acht nederlagen op rij in en tegen Groningen heeft Helmond Sport vanavond in de Euroborg een punt behaald tegen ‘de trots van het noorden’.

Waar John van ’t Schip bij Ajax nog twijfelt om zijn ploeg om te vormen naar een 5-3-2 formatie, heeft Bob Peeters de knoop al wel doorgehakt. Met Van den Eynden, Krätschmer en Kreekels werd het centrum van de verdediging vorm gegeven. Joeri Schroijen is de ideale wingback op links om in dit systeem de aanval te ondersteunen. Bram van Vlerken mocht als vijfde verdediger vanaf rechts starten.

Helmond Sport solide in eerste helft

Joeri Schroijen was samen met Martijn Kaars betrokken bij de eerste twee gevaarlijke situaties bij het Groningse doel. De grootste kans was echter voor de gevierde man van vorige week, Álvaro Marin. Hij maaide echter finaal over de bal heen.

De thuisclub had het erg lastig om gaten te vinden in de Helmondse verdediging. Romano Postema vond eenmaal het zijnet en de Noor Isak Määttä claimde een strafschop na een duel met rechtsback Bram van Vlerken. In de drie minuten durende blessuretijd van de eerste helft kwamen de groen-witten echter erg goed weg toen de Griek Botos na een corner de paal raakte.

In tweede helft kansen op meer

De openingsfase van de tweede helft was behoorlijk levendig. Binnen drie minuten tijd hadden Postema, Bacuna en Van Bergen de openingstreffer in het zicht. Na een moeizame redding van doelman Van der Steen was het echter Helmond Sport dat op de counter een enorme kans kreeg. Kreekels lanceerde de in de diepte sprintende Kaars, de KKD-topscorer strandde echter op doelman Hidde Jurjus. In de rebound had ook Schroijen de 0-1 op de schoen.

Maar dat zou niet de laatste Helmondse kans zijn op de eerste zege in Groningen sinds mei 1976. Kaars wist zijn solo niet af te ronden met een assist op de ingevallen Lorentzen, in de blessuretijd wist Van Vlerken na een goede interceptie op eigen helft zijn lange run richting het doel niet te verzilveren.

Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport weer een thuiswedstrijd. VVV Venlo komt dan naar het GS Staalwerken Stadion. De mannen van Bob Peeters moeten dit duel winnen om aansluiting te behouden met het linker rijtje.

Opstelling Helmond Sport: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Pius Krätschmer, Mees Kreekels, Joeri Schroijen (84’ Doke Schmidt); Lucas Vankerkhoven, Michel Ludwig (68’ Arno Van Keilegom), Giannis-Fivos Botos (90’+3 Michael Chacon); Martijn Kaars, Álvaro Marin (68’ Håkon Lorentzen).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Joseph Amuzu, Peter van Ooijen, Tarik Essakkati, Robin Mantel (keeper) en Ramón ten Hove (keeper).
Afwezig: Anthony van den Hurk, Mohamed Mallahi, Enrik Ostrc, Elmo Lieftink, Bryan van Hove en Mohammed Amin Doudah.

Verslag (bewerkt): Helmond Sport
Foto: Lucas Vankerkhoven, door Wim van den Broek

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *