Helmond Sport niet opgewassen tegen De Graafschap

Helmond Sport heeft maandagavond op De Vijverberg met 2-1 verloren van De Graafschap. Anders dan deze einduitslag doet vermoeden was het krachtsverschil enorm. Want het overgrote gedeelte van de wedstrijd had het team van Bob Peeters nauwelijks iets in te brengen.

Met exact dezelfde basis als afgelopen vrijdag tegen TOP Oss had Helmond Sport het vanaf het begin erg moeilijk. De eerste kans voor de Superboeren viel na zestig seconden te noteren. In een rap tempo zouden er nog meerdere volgen. Met name voor rechtsbuiten Giovanni Büttner, die een paar van zijn pogingen op het lichaam van Wouter van der Steen zag belanden.

Önal nekt Helmond Sport

Het weinige Helmondse gevaar kwam vooral door loopacties in de diepte van spits Martijn Kaars, voor zover deze niet wegens buitenspel werden afgevlagd. Helmond Sport leek de rust ongeschonden te halen, maar werd net voor affluiten door de volledige vrijstaande Başar Önal op achterstand gezet (45’ ;1-0). Deze 19-jarige linksbuiten zou ook de tweede treffer voor de thuisclub voor zijn rekening nemen. Nadat de Helmondse verdediging de bal na een verre ingooi niet kon wegwerken, schoot Önal deze vanaf tien meter met een (zachte) schuiver het doel in (55’ ;2-0).

Een paar minuten later kwam Helmond Sport goed weg toen Bosilj de lat raakte. Daarna volgde de meest curieuze minuut van de wedstrijd. Joseph Amuzu onderschepte een door keeper Mees Bakker uitgegooide bal. Maar hij werd vervolgens bij de rand van het strafschopgebied neergelegd. Scheidsrechter Bas Nijhuis deed wat hij wel vaker doet (namelijk de situatie negeren en door laten gaan). Maar toen er drie Helmondse spelers verhaal kwamen halen, kregen zij allen een gele kaart.

Eerste doelpunt Marín

Tegen het einde van de wedstrijd had Helmond Sport zijn beste fase. Kaars en de ingevallen Ludwig waren al dicht bij de aansluitingstreffer geweest, toen deze in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog viel. Uit een voorzet van Mees Kreekels kon de ingevallen Baskische spits Álvaro Marín volledig vrijstaand afronden (90’ ;2-1).
Daarbij bleef het. Het was de negende zege van De Graafschap op Helmond Sport in de laatste elf onderlinge ontmoetingen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Mees Kreekels, Joeri Schroijen (60’ Gabriël Çulhacı); Michael Chacon, Giannis-Fivos Botos (77’ Håkon Lorentzen), Enrik Ostrc (60’ Michel Ludwig); Mohamed Mallahi (60’ Álvaro Marín), Martijn Kaars, Joseph Amuzu (85’ Tarik Essakkati).
Geel: Botos, Ostrc en Kaars, allen voor protesteren (60′).
Op de bank en niet ingevallen: Lucas Vankerkhoven, Arno Van Keilegom, Peter van Ooijen, Noé Rottiers, Ramón ten Hove (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Elmo Lieftink, Doke Schmidt, Pius Krätschmer, Mohammed Amin Doudah, Bryan van Hove en Anthony van den Hurk.

[Tekst: Helmond Sport, Foto: Wim van de Broek]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *