Inge van Dijk uit Gemert-Bakel, kandidaat Tweede Kamerlid van het CDA, bracht woensdagmorgen een bezoek aan Helmond Sport.

Belangstelling voor werkwijze HS

Zij ging daar in gesprek met General Manager bij Helmond Sport, Ron van den Bekerom. Van Dijk zet zich mede specifiek in voor vrijwilligersinitiatieven om deze beter tot hun recht te laten komen. Helmond Sport heeft daarnaast een aantal onderdelen in haar organisatie die gestoeld zijn op vrijwilligers. Met name de facilitaire dienst en de supportersvereniging zijn hier voorbeelden van. Beide hebben te maken met uitdagingen op het vlak van landelijke regelgeving en verplichtingen, die veel tijd opslokken. Tijd die ten koste gaat van het behalen van de hoofddoelstellingen van de vrijwilligers.

Vrijwilligers niet behandelen als bedrijven

“We zijn vrijwilligersinitiatieven gaan behandelen als bedrijven. Omdat we bang zijn dat dingen ‘fout’ gaan”, zo vertelde de nummer 4 op de kieslijst voor CDA voor de camera van Dit is Helmond.

Heel Helmond Sport

Van den Bekerom liet de politica horen waarom Helmond Sport de stad Helmond en de regio vitaler en sportiever wil maken. ‘Heel Helmond Sport’ prijkt niet voor niks op de shirts van de spelers in de Keuken Kampioen Divisie. Samen met maatschappelijke partners wil de voetbalclub haar maatschappelijke bijdrage leveren in de regio Helmond en de Peelregio. Voorbeelden van partners zijn OMO Scholengroep (waaronder de Praktijkschool Helmond en het Dr. Knippenbergcollege), JIBB+ en Senzer. Helmond Sport is momenteel bezig met het uitdiepen van de maatschappelijke strategie. “Hierin wil de club met partners kijken naar de juiste inhoud, thema’s en organisatievorm voor Heel Helmond Sport”, aldus Van den Bekerom.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *