Helmond Sport start december met driepunter

Helmond Sport heeft vanavond in het GS Staalwerken Stadion met 3-2 gewonnen van het hoog geklasseerde ADO Den Haag. Het team van Bob Peeters kende een bliksemstart, gaf die voorsprong weer weg, om uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken.

In een gewijzigde basisopstelling had Helmond Sport een uitstekende start. De Hagenezen werden in de beginfase volledig overlopen, alsof de gasten ‘koud’ aan de aftrap waren verschenen. Het was ook ijskoud in het GS Staalwerken Stadion. Deze toeschouwers werden in ieder geval wel opgewarmd door het Helmondse spel in de openingsfase. Een voorzet van de zoals gewoonlijk over de linkervleugel mee opgekomen Joeri Schroijen werd door Arno Van Keilegom binnen getikt (4’ ;1-0). Hierdoor scoorde Helmond Sport in 21 wedstrijden op rij, een dergelijke reeks is sinds 2004 niet meer voorgekomen.

Helmond Sport pakt snel door

Vijf minuten later werd de tweede treffer vanaf de rechterkant voorbereid. Nu was het Mallahi die de voorzet gaf, Martijn Kaars kon recht voor doel afwerken (9’ ;2-0). Nauwelijks twee minuten later volgden er wederom twee Helmondse doelpogingen. Eerst schoot Anthony van den Hurk op de Haagse doelman die vervolgens redding moest brengen op een schot van Botos.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Helmond Sport. Toch kwamen de gasten halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd. Een uitstekende pass van Jort van de Sande bracht Henk Veerman vrij voor doel. De Haagse clubtopscorer omspeelde Wouter van der Steen knap (23’ ;2-1). Een volgende tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van rechtsback Bram van Vlerken, Doke Schmidt was zijn vervanger.

Na de hervatting was de eerste kans weliswaar voor Helmond Sport maar hadden de gasten duidelijk een overwicht. Uit een voorzet van links van Joel Ideho klopte Veerman zijn bewaker Krätschmer in de lucht en ook Van der Steen had geen verweer tegen zijn kopbal (58’ ;2-2). Vijf minuten later was Veerman wederom gevaarlijk met het hoofd, nu kon de Helmondse doelman wel redding brengen.

Kaars blijft branden

Met inmiddels Håkon Lorentzen binnen de lijnen kreeg Helmond Sport weer meer vat op ADO Den Haag. Botos sloot een langdurige individuele actie af met een schot dat ternauwernood door de Burkinees-Nederlandse keeper kon worden gekeerd. Acht minuten later leidde een overtreding op Botos tot een strafschop. Uiteraard was het Martijn Kaars die achter de bal ging staan, zijn treffer bracht Helmond Sport niet alleen op voorsprong, maar verstevigde tevens zijn leidende positie in het KKD-topscorersklassement (80’ ;3-2).

In blessuretijd had Kaars bijna nog een treffer aan zijn totaal kunnen toevoegen, maar de pass van Botos miste hem op een paar centimeters na. Laatstgenoemde kreeg ook nog zelf een doelkans, maar de Griekse middenvelder nam daar teveel tijd voor. Botos zou nogmaals ‘in the picture’ komen in deze vier minuten durende blessuretijd, ADO Den Haag claimde een overtreding van hem binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Hensgens ging hier niet op in. En na het laatste fluitsignaal deelde hij wegens protesteren zelfs nog een vijfde gele kaart uit voor het team van Darije Kalezic.

Bob Peeters kan met zijn team terugkijken op een bevredigende avond

Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport weer thuis. MVV Maastricht, dat met 4-0 won van Jong AZ, komt dan naar het GS Staalwerken Stadion.

(Tekst: Helmond Sport, Foto’s: Wim van den Broek)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *