Helmond Sport maakt zich op voor de eerste wedstrijd in het nieuwe voetbalseizoen. Roda JC uit Kerkrade is vrijdagavond de eerste tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie.

Blessureleed

Donderdag was de laatste training in aanloop naar de start van de nieuwe voetbalcompetitie. Bob Peeters miste een groot aantal spelers door blessures. Bovendien werkten anderen een individuele training af. “Een voorbereiding is heel veel wisselen, conditioneel fit raken en uitkijken naar de eerste wedstrijden hoe de spelers die voorbereiding zijn doorgekomen. En dan moet je rekening houden met blessures en nieuwe spelers die komen”, zo liet de coach voor de camera van Dit is Helmond weten. “Maar we spelen 38 wedstrijden, dus ze kunnen meer dan topfit raken.”

Speelwijze vorig seizoen vasthouden

Peeters hoopt dat het elftal de opgaande lijn in de laatste wedstrijden van het vorig seizoen vast heeft kunnen houden. “De energie in het vooruit voetballen en attractief spelen is de doelstelling. Plus dat de supporters zich vinden in het harde werken van de club. De chemie tussen supporters en de groep is alleen maar gegroeid in het vorig seizoen, en daar kan iets moois in uitgroeien.”

Doke Schmidt nieuw

Doke Schmidt is een van die nieuwelingen. Hij heeft nog ambitie om betaald voetbal te spelen en kende Jurgen Streppel als trainer bij Heereveen. De technisch manager nam contact met hem op, maar ook na een gesprek met goede voetbalvriend en doelman Wouter van der Steen was voor hem het besluit snel genomen. Vanuit Zwolle, de woonplaats van Schmidt, is het wel even rijden maar dat heeft hij er graag voor over. Het is een leuke jonge groep en met zijn ervaring kan de voormalig eredivisiespeler binnen de groep een bepalende rol gaan speler. Schmidt liet in de partijvorm zien dat hij klaar is voor het grote werk.

Oefening baart kunst

Op de vraag of hij vrijdag al in actie komt tegen Roda JC, antwoordde Schmidt dat die beslissing bij de technische staf ligt. Aan de uitspraak ‘Grauwte Smoel … Ginne Skrik’ moet Doke Schmidt nog wennen, maar, zo zegt hij: “Oefening baart kunst.”

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *