Helmond Sport verliest ruim op bezoek bij PEC Zwolle

Helmond Sport heeft vanmiddag met 3-0 verloren van PEC Zwolle, dat op vele fronten te sterk was. De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle was voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie de tweede oefenpot. Na een gelijkspel bij Gemert (2-2) en een afgelasting van het thuisduel met FC Dordrecht, was het nu de beurt tegen een ploeg uit een hogere divisie.

Helmond Sport had voorafgaand aan het duel van vandaag goede herinneringen aan het spelen in Zwolle. Van de laatste vijf ontmoetingen verloor Helmond niet een keer en bij de vorige editie in maart 2012, het laatste jaar van PEC in de Eerste Divisie, wonnen de Helmonders met 2-3.

Afwachtende eerste helft
Beide ploegen beginnen voorzichtig aan het duel. In het eerste kwartier volgt er maar één echte kans, voor Helmond. Deze is voor Jordy Thomassen die de bal naast schuift. PEC krijgt pas na een half uur meer mogelijkheden. Doelman Robin Mantel redt in minuut 34 nog een grote kans voor de Zwollenaren, maar een minuut later is het wel raak. Samir Lagsir krijgt de bal in de kluts via een Helmond Sport-verdediger en schiet de 1-0 binnen. Daarna krijgt Thomassen nog een mogelijkheid, maar hij kopt over. De Eredivisie-ploeg gaat met een kleine voorsprong de rust in.

Tweede gedeelte
Na de pauze krijgt PEC direct een aantal kansen. Doelman Thom Jonkerman krijgt een aantal ballen op zich gericht, maar hij houdt zijn doel schoon. Op een gegeven moment denkt Helmond Sport de 1-1 te vieren, alleen staat Goselink bij het schieten van de bal in het doel in buitenspelpositie. Dat feestje gaat dus niet door. Het wordt zelfs erger voor de bezoekers als Siemen Voet op aangeven van Pelle Clement de 2-0 binnenkopt in de 66e minuut. De uiteindelijke 3-0 valt kort voor het einde van de wedstrijd (88e minuut) als Hakon Gangstad de bal in de verre hoek knalt. Een resultaat waar Helmond Sport niet tevreden over kan zijn, vooral omdat PEC in de tweede helft de wedstrijd meer naar zich toetrok.

Helmond Sport moet zich opmaken voor de volgende vriendschappelijke wedstrijd. Aanstaande vrijdag (23 juli) speelt het tegen competitiegenoot VVV-Venlo. Die wedstrijd wordt gespeeld in Covebo Stadion De Koel in Venlo en begint om 19.00 uur.