Helmond Sport, Wil Boessen en Frank van Kempen gaan samen door

Hoofdtrainer Wil Boessen en assistent-trainer Frank van Kempen hebben hun contract bij Helmond Sport verlengd. Beiden hadden een verbintenis tot aan het einde van dit seizoen. Het Limburgse duo heeft nu bijgetekend tot en met het seizoen 2022-2023.

Wil Boessen kwam in juni 2019 naar Helmond Sport als opvolger van Rob Alflen. De nu 56-jarige Boessen was toen al geen onbekende voor Helmond Sport. Tussen 1997 en 1999 (zijn slotjaren als profvoetballer) stond hij 47 keer opgesteld op het Helmondse middenveld. In het laatste seizoen was hij tevens actief als trainer in de jeugdopleiding. Zijn trainerscarrière bracht hem verder bij Fortuna Sittard, VVV Venlo, TOP Oss, twee clubs in Thailand en FC Den Bosch.
Frank van Kempen keerde eveneens in juni 2019 terug bij Helmond Sport. De nu 48- jarige Van Kempen was tussen 2007 en 2011 al werkzaam als assistent-trainer, en tevens als hoofdtrainer van het toenmalige Jong Helmond Sport waarmee hij zelfs een kampioenschap behaalde. Op 19 oktober van dit jaar verving hij de toen afwezige Boessen als coach in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Blije voorzitter

Voorzitter Philippe van Esch: ‘‘Er waait een fijne sportieve wind bij Helmond Sport met aansprekend voetbal en een echte winnaarsmentaliteit. Er is een hecht collectief ontstaan dat menig tegenstander doet beven. Ik ben erg blij dat we onder leiding van Wil en Frank die lijn verder kunnen doortrekken. Op naar vele mooie sportieve successen.’’

Vertrouwen

Wil Boessen: ‘‘Met de komst van het nieuwe stadion en de ambities die de club heeft, ben ik erg blij dat ik hieraan mee mag werken. Daarnaast voelt het ook alsof ik nog niet klaar ben, er zit enorm veel rek in de huidige selectie. Als in de toekomst ook nog de juiste versterkingen komen, kunnen we verdere stappen zetten en daarmee ook op de ranglijst.’’
Ook Frank van Kempen spreekt zijn vertrouwen uit: “We hebben een moeilijk seizoen (2019-2020) gehad, maar in de afgelopen zomerstop hebben we spelers binnengehaald met ambitie die zich nog kunnen door ontwikkelen. Daar plukken we nu al de vruchten van. Met de komst van het nieuwe stadion, de ambitie van de club en met deze staf zit ik op mijn plek. Aan ons om de komende jaren de club, de speelwijze en de spelers individueel verder te ontwikkelen.”

Wil Boessen en Frank van Kempen hebben hun contract verlengd (Foto: Helmond Sport)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *