Vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Het duel wordt afgewerkt in Wijdewormer op het AFAS trainingscomplex van AZ. Bij winst kan Helmond Sport zich nóg steviger nestelen in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

Slechts drie punten scheidt de twee teams op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport staat met 21 punten op de zevende plek, jong AZ staat elfde met 18 punten. “Ja, het moet beter als in de tweede helft tegen Telstar”, vertelde Bob Peeters voor de microfoon van Dit is Helmond. “We willen de goede reeks voortzetten.” 

Het jeugdteam van AZ blijkt voor Helmond Sport steeds weer een lastig opponent waar zeer wisselende resultaten tegen worden geboekt. Afgelopen seizoen deelden beide ploegen de punten in Wijdewormer en het seizoen daarvoor wisten de Helmonders er te winnen. Voor het duel van morgen heeft de ploeg van Peeters weer meer mogelijkheden vanwege de leeglopende ziekenboeg.

https://youtu.be/K2FbQKjGeoY

Elftal van de week ESPN

Doelman Wouter van der Steen van Helmond Sport was deze week genomineerd voor het ‘Elftal van de Week’ van ESPN. Zijn goede reddingen waren niet onopgemerkt gebleven. De routinier is één van die ervaren rotten waarop het elftal drijft. “Het gaat inderdaad lekker”, zo constateerde de doelman. “Ik zit lekker in mijn vel en de resultaten spreken voor zich. Hopelijk houden we deze flow vast.” 

Kaars ‘on fire’ 

Ook spits Martijn Kaars is in vorm en rijgt momenteel de doelpunten aan elkaar. De clubtopscoorder heeft inmiddels tien goals op zijn naam staan en is daarmee topscoorder in de KKD. Op de vraag of hij zijn kwaliteiten ook over kan brengen op de spelers van FC Monnikendam, waarvan hij trainer is, gaf Kaars een kort antwoord: “Dat probeer ik wel.” Op de vraag of hij in de belangstelling staat bij andere clubs ging de Volendammer niet in. Het gerucht gaat dat FC Utrecht belangstelling voor hem zou hebben. “Eerst vrijdag maar eens Jong AZ zien te verslaan en hopelijk een goaltje meepikken.” 

Helmond sport wint hectische derby

Op de weg terug

Elmo Lieftink is één van de spelers die de ziekenboeg heeft verlaten. Na zijn blessure is hij morgen weer inzetbaar. Twee maanden was hij aan het ‘sukkelen’ met een rugblessure.  De fysiotherapeut heeft hem echter weer speelklaar gekregen. Speelminuten bouwt Lieftink op met invalbeurten. “De hele wedstrijd spelen zit er nog niet in, maar dat wordt elke week beter. Als de trainer me nodig heeft sta ik er.”

Elmo Lieftink_Helmond-Sport_voetbal_DIH.2022.11

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *