“Het was pittig die drie wedstrijden in negen dagen”, vertelt trainer Bob Peeters. Hij kijkt terug op de afgelopen periode die moeizaam verliep. TOP Oss, De Graafschap en als laatste FC Groningen. Helmond Sport behaalde maar één punt uit die drie wedstijden. “En daarmee doe jezelf te kort”, zo spreekt de oefenmeester. “Tegen Groningen wilden de spelers meer dan een gelijkspel en loop je tegen de nederlaag aan.”

Deze week speelden de ‘reserves’ van Helmond Sport tegen De Treffers uit Groesbeek. Duitser Kevin Holzweiler was in die wedstrijd een nieuw gezicht. “Hij is hier op proef”, vertelt Peeters.

VVV draait goed

Zondag treft Helmond Sport VVV uit in Venlo. Het team van trainer Rick Kruys staat momenteel tweede in de Keuken Kampioen Divisie. Het is een goed voetballende ploeg, zo weet ook de technische staf van Helmond. Diverse namen ontbreken nog bij Helmond Sport. Lieftink, van Hoven. Doudah en van den Hurk zijn niet wedstrijdfit. Omdat het spelaandeel van Helmond Sport in thuiswedstrijden groter is dan in uitwedstrijden, verwacht Peeters een lastige middag. “Maar we starten beiden op 0-0”, eindigt de trainer optimistisch.

Limburger snel gewend

Joeri Schroijen uit Nederweert heeft het goed naar zijn zin. Voor de camera van Dit is Helmond vertelde hij breed lachend over zijn komst van Willem II Tilburg naar Helmond Sport. “Ik wilde voetballen en kreeg die kans na het telefoontje van manager Jurgen Streppel.” Tegenwoordig speelt Schroijen linksback, maar hij heeft nog altijd aanvallende intenties. “Ik ben nu 32 jaar en volgend jaar zien we wel weer of we de voetbalcarrière kunnen verlengen. Helmond Sport heeft grote plannen die mij bekoren, en daar wil ik graag deel van uitmaken.”

 

Beterende hand

Anthony van den Hurk werkt inmiddels hard aan zijn herstel. Deze week verscheen hij weer op het veld om met de selectie mee te trainen. Conditioneel is er nog een achterstand en van zijn liesblessure is hij bijna hersteld. “Ik hoop geen terugslag te krijgen en over een aantal weken weer speelminuten te mogen maken”, laat de inwoner van Veghel zich ontvallen. “In deze jonge groep zit veel potentie en daar wil ik graag fit deel van uitmaken.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *