Helmond Start helpt startende ondernemers op weg

Ondernemers zijn onmisbaar om de motor van de economie draaiende te houden. Mede dankzij nieuwe ondernemers blijft Helmond een aantrekkelijke locatie voor bedrijven om zich te vestigen. Helmond Start geeft daarom nieuwe ondernemers in Helmond een warm welkom met de kick-off bijeenkomst voor Helmond Start.

“Richt een startersplatform in Helmond op dat activiteiten organiseert, afgestemd op de specifieke wensen van de lokale startende ondernemers.” Dit kwam er uit na een onderzoek naar wensen en behoeften van startende ondernemers in 2019. ‘Helmond Start’ is het vervolg.

Lancering Helmond Start 

Op woensdag 6 oktober is ‘Helmond Start’ door wethouder Serge van de Brug gelanceerd. Helmond Start’ helpt startende ondernemers om hun weg te vinden bij vraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen. Het zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met collega’s en de overheid. Het doel is om de slagingskansen van startende ondernemers te vergroten. Het programma voor ‘Helmond Start’ is samen met ondernemers vormgegeven.

Startersspreekuur

Twee coördinatoren uit Helmond trekken de kar trekken bij Helmond Start. Accountmanager Ellen van Schijndel namens de gemeente en lokale ondernemer Cor van de Waterlaat. Hij is eigenaar van Bombardon Consultancy en initiatiefnemer van ‘de Verrassende Ontmoetingen’. Zij helpen nieuwe ondernemers bij de start van hun bedrijf. Dit doen zij door hun kennis, ervaring en inzichten te delen. Ze maken gebruik te maken van hun uitgebreide netwerk. Zij geloven namelijk in de kracht van samenwerken en kennisdelen.

Startende ondernemers kunnen elke dinsdagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur met al hun vragen terecht op het wekelijkse startersspreekuur op de Brainport Human Campus.

Bijeenkomsten voor starters

Het programma van Helmond Start bestaat uit evenementen en ontmoetingen waar starters  informatie kunnen inwinnen, vragen kunnen stellen en in contact komen met andere ondernemers.

De eerste inspiratiesessie is op 9 november van 16.00 uur tot 18.30 uur. De eigenaresse van Afdeling Online deelt haar avontuur als startende ondernemer. Daarnaast is er ruimte om te netwerken. In december staat er een eerste masterclass over online marketing op het programma.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomsten of het spreekuur kunnen ondernemers terecht op: www.helmondstart.nl.

De startende ondernemers begonnen woensdag met een ontbijt (Foto: Herbert von Reth)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *