Helmond start met uitbetaling extra energietoeslag van € 500,-

Door de stijgende energiekosten kan niet iedereen de rekening meer betalen. Daarom kregen huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) in april al €800,- toeslag. Minister-president Rutte kondigde in de tweede kamer aan dat daar nog eens €500 bovenop komt. Dat geldt voor iedereen met een uitkering via Senzer en/of een gemeentelijke inkomensverklaring.

De gemeente Helmond is hier mee aan de slag gegaan en start met de uitbetaling van de extra energietoeslag.

Helmonders die de € 800,- al hebben ontvangen, krijgen het extra bedrag van € 500,- uiterlijk in de laatste week van augustus op de bankrekening gestort. Dat hoeft niet aangevraagd te worden, gegadigden krijgen daarover een brief.

Inwoners van Helmond die de aanvraag voor de €800,- hebben ingediend of nog willen indienen en nog geen positief besluit voor 16 augustus hebben ontvangen, krijgen het hele bedrag van €1300,- in één keer.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de energietoeslag op www.helmond.nl/energietoeslag. Of kijk op www.helmond.nl/allelichtenopgroen voor meer tips om energie te besparen.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Mark Reply

    Belachelijk, 1300 euro voor energie in een jaar? Die kunnen gratis stoken. Beter had je die 500 euro aan een groep die net iets meer verdient dan 1244 euro en buiten de boot valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.