Helmond tevreden over samenwerking zorg en onderwijs

De gemeente Helmond is tevreden over de samenwerking met onderwijs en zorgpartners in de Zorgcampus. Het College van Burgemeester en wethouders praat de gemeenteraad hierover bij in een informatiebrief.

Deze informatie is eigenlijk een laat antwoord op een ingediende motie van oktober 2018. Toen bleek uit onderzoek dat er een tekort is aan goed geschoold zorgpersoneel, de uitstroom van werknemers in de zorg toeneemt en een te hoge werkdruk bestaat in de zorg. Dat zorgt voor een hoog ziekteverzuim. In de Regio Helmond ontstaan steeds meer problemen. Zo heeft de Zorgboog een afdeling moeten sluiten wegens gebrek aan personeel. De gemeente Helmond is zich dus hier al langer van bewust. De motie vroeg om actie en die actie kwam er.

Er is ingezet op een betere aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. In een regiegroep wordt samengewerkt vanuit de zorg, het onderwijs, bedrijfsleven, gemeenten, het UWV en Senzer.

In de Zorgcampus bundelen de zorg- en onderwijsinstellingen hun krachten en werken ze samen aan een goede dienstverlening voor cliënten en patiënten. Zo worden nieuwe manieren gezocht om opleidingen nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de bewoners van de regio Helmond – de Peel.

De samenwerking tussen gemeente Helmond en de partners van de Zorgcampus verloopt goed. Zo zijn in het stadsleerbedrijf stageplaatsen voor mbo’ers en hbo’ers gecreëerd. Vorig jaar werd een nieuwe opleiding gepresenteerd: verpleegkundige mbo/hbo voor zij-instromers. Deze is uitdrukkelijk bedoeld voor mensen die geen zorgachtergrond hebben.

In Brainport-verband staat de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt op het gebied van techniek en ict op de agenda De gemeente Helmond heeft ervoor gezorgd dat ook de zorg daaraan is toegevoegd.

Archieffoto: start Zorgcampus

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *