Helmond Toegankelijker blij met steun gemeenteraad

Afgelopen dinsdag was een bijzondere dag voor iedereen die zich inzet voor toegankelijkheid en inclusie binnen ons Helmond. En dat t echt ONS Helmond is, is wel bewezen. Die dag is tijdens de behandeling van de gemeentebegroting namelijk unaniem een motie aangenomen. Daarin stond dat er een structureel potje moet komen, om toegankelijkheid en inclusie te verbeteren! De gemeenteraad keurde het voorstel goed.

Wat houdt dit nu eigenlijk in? En waarom is dat zo belangrijk? Ons doel is dat iedere Helmonder kan meedoen in zijn/haar/hen gemeente.

Met of zonder handicap, met of zonder geld, met of zonder kennis van taal, en vul maar aan. Dit is een, zoals ze dan duur zeggen, domein overstijgend doel. Wat inhoudt dat het op alle terreinen geldt. Dus wonen, maar ook werk, recreatie, sociale contacten, enzovoort. En omdat het zo breed is, is er soms een letterlijk geldprobleem. Uit welk potje moet dat geld voor dit doel nu eigenlijk komen?

Om in kleine, maar toch belangrijke situaties te kunnen helpen, is dit budget/potje nu goedgekeurd en daar zijn we trots op als Helmond Toegankelijker.  De eerste jaren hebben we veel kunnen doen zonder een cent aan budget of potjes. Dus nu zouden we, met deze steun vanuit de gemeenteraad, nog meer kunnen realiseren.

Dank aan de gehele gemeenteraad hiervoor en in bijzonder de initiatiefnemers Lokaal Sterk, CDA Helmond, VVD Helmond, GroenLinks Helmond en SP Helmond.

Zonder politiek, kunnen ambtenaren niets!

Tekst: Ingrid Bakker, Helmond Toegankelijker.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.