Helmond Viert Hollands: eerste Hollandse avond in Cacaofabriek

Liefhebbers van het Nederlandstalig lied kunnen hun hart ophalen. Want op vrijdag 22 maart is het Helmond viert Hollands in de Cacaofabriek in Helmond. Op die avond treden topartiesten Henk Dissel, Senna Willems, Stanley Hazes en Donny Ponsen op. Met deze avond vol Nederlandstalige muziek slaat De Cacaofabriek een nieuwe weg in met de programmering.

Want voor de eerste keer in het tienjarig bestaan van de Helmondse cultuurtempel staat een Hollandse avond op de agenda. “We vonden het hoog tijd worden om in de Cacaofabriek eens een echte Hollandse avond te organiseren’’, zegt programmeur Wim Strijbosch van de Cacofabriek. “Vier topartiesten gaan er een groot, Nederlandstalig liedjesfestijn van maken.”

Thuiswedstrijd

Voor twee van hen is de Cacaofabriek eigenlijk een thuiswedstrijd. Zowel Stanley Hazes als Senna Willems wonen in Helmond. “Als je zo’n Hollandse avond organiseert kunnen Helmondse coryfeeën als Senna Willems en Stanley Hazes natuurlijk niet ontbreken’’, vervolgt Strijbosch. Stanley Hazes bijt op vrijdag 22 maart de spits af. Als kleine jongen was Stanley al veel op pad met zijn neef André Hazes. Hij groeide op met zijn muziek en heeft samen met André heel wat discotheken, cafés en evenementen door heel Nederland bezocht. Daarna is het de beurt aan Donny Ponsen. Zijn grote hit kwam in januari 2020 met ‘Drink Rode Wijn’. Zijn nieuwste single, ‘Voor Eén Kus Van Jou’, is een heerlijk zomers nummer waarin duidelijk de eigen sound van de zanger naar voren komt.

Senna Willems en Henk Dissel

Senna Willems weet op jonge leeftijd meerdere talentenjachten op haar naam te zetten en is sindsdien een graag geziene artiest in het live-circuit. In de finale van het televisieprogramma ‘We Want More’ behaalde ze een knappe tweede plaats waarbij ze diepe indruk op André Hazes jr., Davina Michelle, Henk Poort, Ali B en Trijntje Oosterhuis maakte. Afsluiter van de avond is Henk Dissel. Met zijn tot de nok gevulde tourschema en een constante productie van top-100 singles mocht hij in 2014 de BUMA NL Award voor het ‘Grootste Talent’ ontvangen. De singles ‘Dansen’, ‘Rood Fruit’, ‘Alle Hoeken’, ‘Vlinderslag’ en ‘Stap Voor Stap’ kent inmiddels iedereen, getuige de miljoenen streams.

Helmond Viert Hollands start op 22 maart om 20.30 uur. Meer info en tickets vind je op de website van de Cacaofabriek.

   

Foto’s: Cacaofabriek Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *