24 huizen van woningcorporatie woCom in Helmond-West krijgen groene daken. En daarmee hebben de volkswijk én de stad Helmond een primeur. Want het is de eerste wijk in Nederland waar planmatig groen komt op bestaande schuine daken. De ‘ROEF-daken’ zoals ze officieel heten, komen op de hoek van de 1e Haagstraat en Markiesstraat.

Het project is donderdagmiddag afgetrapt met een officieel moment. Woonwethouder Gaby van den Waardenburg liet zich bijpraten over het groene dakenproject en de renovatie van de sociale huurwoningen waar het om gaat.

“Deze huizen werden al flink aangepakt en nu nog duurzamer gemaakt”, vertelt Barry van Eijk, projectleider van woningcorporatie woCom. “Naast de daken worden de badkamer, de keuken en het toilet vervangen. Elke woning  krijgt een warmtepomp en zonnepanelen.”

ROEF-dak 

Het nieuwe ROEF-dak is een groen dak dat energie opwekt, isoleert, water en CO2 opslaat. “Het past bijna op alle woningen. En ROEF is volledig circulair”, legt Rob Pittens van KnaapenGroep uit. “Het dak voorkomt wateroverlast, gaat hittestress tegen en vergroot de biodiversiteit.”

Roefveegpiet

Tijdens het officiële moment liet Roefveegpiet weten blij te zijn met het nieuwe dakensysteem. Hij moet er de komende dagen tenslotte regelmatig overheen lopen. Hij riep kinderen in de wijk op om het paard van Sinterklaas Ozosnel gezonde wortels te geven omdat het beest anders het groen van de daken gaat knabbelen. Wethouder Van den Waardenburg kreeg uit handen van woCom en KnaapenGroep een insectenhotel dat in de wijk een mooi plaatsje zal krijgen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *