Colinda Verbaarschot (54) kent iedereen en iedereen kent Colinda in Helmond-West. Daarom was het niet vreemd dat de filmploeg van BNNVARA haar wist te vinden voor de nieuwe reeks van het programma Typisch. Helmond-West is ook wel bekend als ’t Haagje. Deze volkswijk had best een slechte naam en Colinda wil graag meewerken om haar wijk positiever onder de aandacht te brengen. 

’t Haagje werd volgens de Helmondse door ‘bepaalde media’ geschetst als een bolwerk van hangjongeren, overlast, onveiligheid en criminaliteit. In het tv-programma Typisch vertelt ze hoe zij daarover denkt.  Ook andere bewoners hebben zich opengesteld voor de camera’s van Typisch. Zij laten ook zien dat er in de wijk voor elkaar wordt gezorgd en dat je er vooral jezelf mag zijn.

Zo is Karolina te zien, uit Polen. Zij heeft een adviesbureau voor landgenoten die moeite hebben het leven hier. Maartje en Corline zouden mei 2020 gaan trouwen, maar door corona ging dat niet door. En Nick, de eigenaar van ’t Buurtwinkeltje in de 3e Haagstraat komt in beeld. Wie kent hem niet? Ook jonge mensen komen graag op voor hun buurt. Zoals Jessie van de tattoo-shop of Wessel die stage loopt in Helmond-West, waar hij zelf ook woont. Allemaal mensen die nergens liever wonen dan in ’t Haagje, wat mensen er ook van zeggen.

Typisch Helmond-West is vanaf 11 januari iedere maandag t/m donderdag om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *