Helmond zoekt een nieuwe Jongerenburgemeester. De Jongerenburgemeester is dé ambassadeur van alle kinderen in de stad. Daarnaast wordt hij of zij ook voorzitter van het Jongerenparlement in Helmond. Dit parlement gaat na de zomer van start.

Op dit moment is Noël Silalahi Jongerenburgmeester van Helmond. Hij vervult deze rol sinds 2020. “Ik heb veel mooie momenten meegemaakt, zoals de uitreiking van de jeugdlintjes. En natuurlijk ben ik trots dat ik nieuwe initiatieven, zoals We Care, heb kunnen ondersteunen”, aldus Silalahi. “En ik moet zeggen dat het in het begin best spannend was om voor een groep jongeren te spreken.”

De Jongerenburgemeester ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Burgemeester Elly Blanksma over de samenwerking: “Jij kan als Jongerenburgemeester het verschil maken. Je spreekt uit naam van een grote groep mensen én je komt makkelijk in contact met mensen. Je gaat ook echt meebeslissen.”

Ben je geïnteresseerd om de nieuwe Jongerenburgemeester in Helmond te worden? Stuur voor 19 juni een filmpje. Daarin stel je jezelf voor en geef je aan waarom jij als geen ander weet wat er onderen jongeren speelt. Je kunt je video versturen via de website van de gemeente, www.helmond.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *