Helmonder Joris Otten niet naar finale wk slalomvaren

Joris Otten (23) is er in Bratislava (Slk) niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap slalomvaren.

In de halve finale van de C1-categorie voer de jonge Helmonder een tijd van 95.76. Deze tijd was voldoende voor het bereiken van de finale, maar omdat Otten drie poortjes aantikte en zes strafseconden aan de broek kreeg, zakte hij naar plaats 21. De wereldtitel ging in een tijd van 92.02 naar de Tsjech Vaclav Chaloupka.

Joris Otten, student Journalistiek in Tilburg, woont het grootste gedeelte van het jaar in het Franse Pau waar hij dagelijks op de wildwaterbaan traint. Door een topsportstatus op Fontys kan hij zijn studie grotendeels online doen.

Otten toonde zich na afloop tevreden over zijn resultaat. “Ik zat dit seizoen al een paar keer heel dicht bij een halve finaleplaats en nu, tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen, is het me gelukt. Ik heb hier drie goede runs gevaren en mijn eindtijd ligt maar een paar seconden achter de winnaar. Deze klassering geeft een geweldige boost om er de komende winter weer keihard tegenaan te gaan.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *