Zes halve marathons in zes dagen, dat gaat Frank van Mourik hardlopen voor een goed doel. Het is 4 juli zes jaar geleden dat de vader van Frank kwam te overlijden aan de gevolgen van Alzheimer. Daarom loopt hij tussen 29 juni en 4 juli, zes halve marathons in Helmond en omstreken. 

”Ik ben al vijftien jaar bezig met hardlopen, tijdens de coronapandemie vorig jaar heb ik besloten om dit jaar deze loop te gaan doen. Het is van dinsdag tot zondag. Ik doe de sponsorloop om geld op te halen voor Alzheimer. Zelf is mijn vader zes jaar geleden overleden aan de gevolgen van Alzheimer en ik wilde iets doen voor dat goede doel.”

Van Brouwhuis tot Dierdonk

Van Mourik loopt zes verschillende routes door Helmond en omstreken. ”Ik heb verschillende routes die ik ga lopen, door bijna heel Helmond. Ik maak een blog waarin ik updates geef over hoe het gaat en welke routes ik loop.”

Dierdonk, Stiphout, Brouwhuis, Brandevoort, het zijn allemaal wijken waar Frank doorheen of langs zal lopen. Ook zal hij door delen van Aarle-Rixtel, Lieshout en Beek en Donk lopen.

Reacties

Van Mourik wist al meer dan €2.000 euro op te halen voor het initiatief. Het streefbedrag is gehaald, maar er kan altijd nog gedoneerd worden voor de marathonloop. ”Het is mooi dat het streefbedrag behaald is, maar daar doe ik het niet voor. De reacties van de mensen zijn ontzettend leuk. Ik heb er echt veel zin in”, zo sluit Frank af.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *