Helmonder mag meedenken over invulling Watertoren

De watertoren aan de Torenstraat in Helmond is een van de meest iconische gebouwen van de stad. Al geruime tijd wordt nagedacht over de nieuwe invulling van het gebouw. Inmiddels is het eigenaarschap van de toren overgegaan van Brabant Water naar de gemeente Helmond. De gemeente wil nu echt werk gaan maken van de toekomstige invulling van het stadsicoon. En daarbij mag de Helmonder mee gaan denken.

Er zijn inmiddels al heel wat ideeën geopperd en ontwerpen gemaakt door diverse architectenbureaus. Maar tot nu toe staat de oude watertoren er nog ongebruikt bij. “Zo’n iconisch gebouw verdient simpelweg een goede invulling”, zegt een woordvoerder van de gemeente Helmond. “Sinds één januari hebben we de watertoren weer in eigen beheer. En het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat de invulling van de watertoren een prachtige toevoeging aan ons centrum wordt. Zeker in combinatie met het 25 Septemberpark ligt er hier een enorme kans om dit deel van het centrum verder te versterken.”

Meepraten
De gemeente wil bewoners heel graag laten meepraten over de invulling van de watertoren. “Later dit jaar gaan we daarover in gesprek met de stad. Waaraan is behoefte? Welke ideeën zijn er? We zijn heel benieuwd! En je ziet ook dat het volop leeft: nadat we bekend hebben gemaakt dat we de watertoren een nieuwe invulling willen geven, deed het Eindhovens Dagblad een uitvraag bij hun lezers. Daar kwamen al een heleboel mooie ideeën uit voort. We kijken dus enorm uit naar alle input en creativiteit van de Helmonders. Zo maken we van ons centrum nóg meer een plek waar het goed wonen, winkelen, werken en recreëren is.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 5 reacties

  • Yvonne Glas Reply

   Museum met restaurant en winkeltjes. Bovenin uitkijktoren.

 1. Yvonne Glas Reply

  Museum met restaurant en winkeltjes. Bovenin uitkijktoren. En klimtoren/abseilen buiten.

 2. Alonso Reply

  Een toren met museum…of stadinfo…stadshistory…restaurant….buiten om de toren prachtige gekleurde lichten en misschien met reclameschermen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *