Helmonder Wassim Essanoussi naar Helmond Sport

Na zes jaar VVV Venlo keert Wassim Essanoussi weer terug naar zijn geboorte stad Helmond. De 18-jarige middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen in het GS Staalwerken Stadion.

Essanoussi begon met voetballen bij Rood Wit’62 in Helmond en maakte op zijn twaalfde de overstap naar de gezamenlijke jeugdopleiding van VVV Venlo en Helmond Sport. Niet veel later ging die opleiding alleen in Venlo verder.

In het geel-zwart maakte de Helmonder op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de met 0-13 verloren thuiswedstrijd tegen Ajax. Zijn enige doelpunt in Venlo scoorde Essanoussi uitgerekend tegen Helmond Sport. Na een teleurstellend seizoen, lichtte VVV Venlo de optie tot verlenging in het contract van Essanoussi niet, waardoor het talent nu transfervrij terugkeert naar zijn geboortestad om bij Helmond Sport te voetballen.

In Helmond gaat Essanoussi samenspelen met zijn neef Tarik Essakkati die vorig jaar op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van Helmond Sport.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.