Helmonder wint internationale prijs hightech 3D model

Peter-Paul Brans van het bedrijf Buro Grondverf heeft de Tekla Benelux BIM Awards 2021 gewonnen. De Construsoft BIM Awards worden jaarlijks uitgereikt aan partijen en projectteams die gewerkt hebben aan de beste BIM-projecten, waarbij 3D software Tekla Structures een belangrijke rol heeft gespeeld. De inzending cleanroom gebouw – Veldhoven is uitgeroepen tot winnaar in de categorie industriële projecten.

“Het bijzondere van het winnende project ‘Cleanroom gebouw’ van Buro Grondverf is, naast de aangetoonde meerwaarde van het gebruik van BIM, de aansluitingen tussen staal en beton”, aldus de jury. Jurylid Frank Maatje noemde het ‘het voorbeeld van hightech bouw’.

3D-modellen

3D modellen in de bouw zijn niet nieuw. Al ruim 25 jaar werkt Peter-Paul Brans voor grote- en kleine staalbedrijven in de Brabantse regio 3D staalconstructie modellen uit. Deze zogenaamde BIM modellen – BIM staat voor Building Information Modelling, letterlijk vertaald: een 3D bouwwerkinformatiemodel – zijn soms zo bijzonder en uitdagend om in te zenden voor een modellen wedstrijd

Deze prijs is in mijn vakgebied het hoogst haalbare, aldus Peter-Paul. Er waren meer kanshebbers en meestal kiest een jury voor ronde vormen. Nu is gekozen voor complexiteit en valt de beslissing in mijn voordeel uit. Er is geen geldbedrag of iets dergelijks aan verbonden, maar wel aandacht voor je bedrijf door deze competitie

Meer info is te vinden op www.burogrondverf.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *