Helmonder ziet het liefst horeca in de watertoren

Gedurende de afgelopen weken konden Helmonders een vragenlijst invullen over hun visie op de toekomstige bestemming van de watertoren aan de Torenstraat in Helmond. Ook konden Helmonders hun wensen en ideeën kenbaar maken via de mail en de social media. En het leeft in de stad, want ruim tweeduizend mensen lieten hun ideeën horen. Uit de reacties blijkt dat de Helmonder het liefst horeca ziet in de watertoren.

Als het aan de Helmonder ligt, blijft de watertoren allereerst herkenbaar. Bijna de helft van invullers van de enquête vindt dat de uitstraling van de watertoren moet blijven zoals hij is. 40 procent vindt dat het gecombineerd mag worden met moderne onderdelen.

Voorkeur voor horeca
Zo’n driekwart van de respondenten ziet graag horeca in de watertoren. Zo opperden Helmonders op de sociale media vaak het idee voor een skybar, restaurant en hotel/B&B. Ook een evenementenlocatie is een populaire optie; 57 procent ziet dat wel zitten. Kunst/cultuur en sport/spel kregen ook veel stemmen. Zo kwamen er regelmatig ideeën binnen voor een klimhal of escaperoom. Het grootste gedeelte van de invullers gaf ook aan dat ze het liefst een mix van functies zien voor de watertoren. Dus bijvoorbeeld een combinatie van horeca én kunst/cultuur. Volgens de gemeente zijn er ook een hoop originele ideeën ingediend, zoals verticale landbouw, een bed&bike en zelfs een zwembad.

In deze infogram kun je alle resultaten nog eens nalezen.

Tendercommissie
Ook was er veel interesse om deel te nemen aan de tendercommissie, zo meldt de gemeente. Wel 606 inwoners en 41 ondernemers wilden deelnemen. De gemeente loot twee personen die hierover nog nader bericht ontvangen.

Ontwikkelaars
Nog dit jaar krijgen ontwikkelaars de kans om ideeën aan te dragen voor de watertoren. In de beoordeling van de ideeën kijkt de gemeente naar de meerwaarde voor Helmond, duurzaamheid, prijs en wat de stad wil. Dat laatste wordt bepaald met behulp van de resultaten uit de enquête. Een beoordelingscommissie (met daarin dus een inwoner én ondernemer) beoordeelt alle ideeën. Zij bepalen samen wie de watertoren kan gaan kopen en zijn/haar idee voor de watertoren mag gaan ontwikkelen.

Lees ook: ‘Gemeente past enquête over toekomst watertoren aan

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *