• Nieuwe jeugdburgemeester na vertraging alsnog geïnstalleerd

Sinds 2018 reikt het Nationaal Comité Veteranendag de Witte Anjer Prijs uit. Uit meer dan 150 nominaties zijn intussen 15 namen geselecteerd. Onder de genomineerden ook twee Helmondse kandidaten, Noël Silalahi en Sterre van den Bogaard.

Noël Silalahi

Noël Silalahi kennen we als de jeugdburgemeester van Helmond. Tevens is Noël Silalahi voorzitter van de Stichting Ain ni Ain Helmond. Deze stichting zet zich in voor het behoud van het cultureel erfgoed binnen de Molukse gemeenschap. Bovendien strijdt zij voor het krijgen van meer erkenning en waardering voor de Molukse KNIL-militairen, zoals de opa van Noël.

Sterre van den Boogaard en Ruben Lindenhovius

Vier dagen lang liepen 23 studenten van het Zeeuwse Nieuwdorp naar Eindhoven. De 200 kilometer lange tocht met de naam Boots on the ground liepen ze bovendien op militaire kisten. De organisatie was in handen van Sterre van den Boogaard en Ruben Lindenhovius. Het doel was om geld op te halen voor Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteit, namelijk voor veteranen met PTSD/PTSS.

Witte Anjer Prijs

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt, zoals gezegd jaarlijks, de Witte Anjer Prijs uit aan mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer is al jaren een symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen. Dit jaar komen veel genomineerden uit Noord-Brabant. Omroep Siris maakte een overzicht.

Op 14 juni wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt. De winnaar ontvangt een bijzondere bokaal. Deze is ontworpen door veteraan en kunstenaar Jelmer Zwaan. Daarnaast is de winnaar eregast tijdens de Nederlandse Veteranendag op 24 juni. Kortom, nog een paar spannende dagen voor de genomineerden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *