Helmonders luidruchtig gewekt met Goeiemorgen Helmond

Helmonders die zaterdagochtend naar Goeiemorgen Helmond luisterden op Dit is Helmond Radio, kregen een noviteit voorgeschoteld: een liveoptreden in de studio, uitgevoerd door elektrisch gitaarwonder Steve Rhemrev. De 15-jarige Helmonder maakte er een puike, maar tegelijk ook luidruchtige show van.

De jonge snarenplukker Steve Rhemrev ontdekte al vroeg dat muziek zijn passie is. Hij begon op een akoestische gitaar, maar al snel maakte hij de overstap naar de elektrische variant. Steve speelt onder andere in de band genaamd Spitstring. De naam is afgeleid van ‘spit’, dat staat voor gezever, en ‘string’, dat snaar betekent. De band werd opgestart door Steve’s vader, die hoopte internationaal door te breken. Maar dat is nooit gebeurd. Nu neemt de zoon de bandnaam over, en zijn vader hoopt dat de telg verder komt dan hijzelf. De band bestaat inmiddels al zo’n twee tot drie jaar en trad verschillende keren op, onder meer in de Cacaofabriek en theater Het Speelhuis.

Hopen op doorbraak

Presentatrice Lia Stoop was verbaasd over de uitrusting die Steve had meegenomen voor zijn optreden in de studio. “Zo kan ik alles spelen wat maar mogelijk is”, vertelde de piepjonge gitarist. Hij hoopt nog vele optredens te mogen verzorgen en het is zijn ultieme droom om misschien ergens ontdekt te worden en door te breken tussen de grote bekende namen.

Luisteraars werden zaterdagochtend in ieder geval goed wakker geschud, hun appjes stroomden binnen bij Dit is Helmond. Volgende week is er weer een reguliere uitzending van Goeiemorgen Helmond bij Dit is Helmond Radio, dus je kunt de koffievlekken rustig van je plafond of behang halen.

Mocht je de uitzending hebben gemist, luister hem dan hier terug.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *