‘Muziek helpt’, Helmonders zingen…Robert Long is een voorstelling die zaterdag in theater Speelhuis in Helmond was. Met deze voorstelling pakten Bram Bosmans en Mario Cortenbach (bekend van Striepke Veur) samen met muzikaal collega Roland Schriks en de mensen van Inloophuis De Cirkel de draad weer op waar die in 2020 noodgedwongen moest blijven liggen. De opbrengst van de avond is voor het inloophuis.

Zaterdagavond vertolkten Helmondse artiesten op hun eigen manier en begeleid door een combo onder leiding van Bram Bosmans, de prachtige-, gevoelige-, scherpe-, of uitbundige liedjes van Robert Long. Flink zijn, Thorbeckeplein, Kalverliefde, Iedereen doet ‘t. Het zijn allemaal liedjes waarmee Robert Long jarenlang zijn publiek wist te beroeren. Zijn teksten blijken nog altijd verrassend actueel. De artiesten traden belangeloos op en het Speelhuis stelde zaal en podium beschikbaar. Leo Kivits van het Inloophuis vertelt daar over.

De Cirkel

Twaalf jaar geleden kwamen vijf vriendinnen, die allemaal geconfronteerd waren met kanker, tot de conclusie dat er geen geschikte plaats was om elkaar te ondersteunen. Zij namen  het initiatief voor het oprichten van een laagdrempelig Inloophuis. In 12 jaar tijd uitgegroeid tot een ‘centrum voor leven met en na kanker’. Een centrum waar ruim 4000 keer per jaar iemand als gast binnenloopt voor lotgenotencontact, een luisterend oor, lezingen en deelname aan activiteiten.

Maar liefst 75 vrijwilligers zijn actief in het Inloophuis. Twaalf Helmondse bedrijven zijn sponsor en dan zijn er de donaties van goede doelen stichtingen, serviceclubs en particulieren waarmee de rekeningen voor de vaste lasten worden betaald. Ook voor al deze mensen was de muzikale blijk van waardering bedoeld afgelopen zaterdag.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.