Helmonds bedrijf dingt mee naar leukste naam

Het Omroep Brabant-radioprogramma Afslag Zuid is voor de tweede keer op zoek naar Brabants’ leukste bedrijfsnaam. Inmiddels zijn uit alle inzendingen tien finalisten gekozen. Tot die finalisten behoort ook het Helmondse bedrijf Heavy Mettaal. Eigenaar Matthijs Lodewijks is niet super verrast, want vorig jaar werd hij ook al genomineerd.

De redactie van het radioprogramma Afslag Zuid kreeg honderden namen van luisteraars als suggestie. Uit al die inzendingen heeft een onafhankelijke jury tien finalisten gekozen. Ook de Helmondse tekstschrijver Matthijs Lodewijks behoort tot de finalisten. De naam van zijn bedrijf, Heavy Mettaal, is een verwijzing naar de voorliefde van Matthijs voor harde muziek en een band als Metallica in het bijzonder. “Toen ik mijn tekstbureau oprichtte wilde ik vooral een pakkende naam die bij mij past”, aldus Matthijs. “Heel erg verrast ben ik niet met de nominatie dit jaar, want vorig jaar was dat ook al het geval. Maar natuurlijk kei leuk om te horen dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen als ze de naam van mijn bedrijf horen. En tegelijk natuurlijk ook een stukje goeie reclame.”

Genomineerden

Behalve Heavy Mettaal dingen de volgende bedrijfsnamen mee naar Brabants’ leukste bedrijfsnaam (Bron: Omroep Brabant):

Rinkeldekinkel Glasservice (Valkenswaard)

Dit kleine glaszettersbedrijf zorgt voor een glimlach met de naam. Het team heeft ook vaak een glimlach op het gezicht: lol en plezier staan hoog in het vaandel, maar er wordt ook hard gewerkt.

Wittewel Tandenbleekpraktijk (Oss)
Wittewel is opgericht door Swanny en Djiani van de Kraats. Deze moeder en zoon werkten jarenlang samen in een tandartsenpraktijk (zij als tandarts, hij als assistent) en hebben nu samen de tandenbleekpraktijk opgericht.

Kei Mooi Bestratingen (Strijbeek)
Deze tuinbestraters noemen zichzelf een KEI-gezellig Brabants bedrijf. En dat zie je terug in de naam.

Alsjeblaft Trimsalon (Someren)
Woef! Danielle knipt, scheert en trimt blaffende hondjes. Dat verwerkte ze op een lollige manier in de naam van haar bedrijf.

Hupsaté Foodtruck (Breda)
Bij deze foodtruck kun je saté eten; maar nog veel meer. Ze hebben al twee keer de prijs ‘lekkerste broodje van Nederland’ binnengesleept. Niet alleen een grappige naam dus, maar ook lekker eten.

Lest Best rijschool (Sint Oedenrode)
Bij deze rijschool is de laatste zeker niet de beste, want een ruime meerderheid van de leerlingen slaagt voor het rijbewijs. Maar het is wel een lekker pakkende en opvallende naam.

Frietamientjes snackkarren (Baarle-Nassau)
In 2009 begon Claudia met een frietwagen, samen met haar jeugdig hulpje. “Die vroeg altijd: ‘Wanneer gaan we weer frietamientjes maken?’ en zo is de naam Frietamientjes ontstaan.

Casa de Padel, padelclub (Deurne)
Met een verwijzing naar de alom bekende serie La Casa de Papel trekt deze sportclub zeker de aandacht. In Spaanse sferen sla je hier een balletje.

What The Vakman klusbedrijf (Breda)
Klusser Mike werkte altijd op kantoor, maar wilde liever met zijn handen gaan werken. Het werd een klusbedrijf, “Alleen zo’n busje met alleen een achternaam vond ik niet sexy.”

De top 3 van bovenstaande namen wordt maandag 11 december bekendgemaakt. De nummer 1 hoor je tijdens het radioprogramma Afslag Zuid vanaf 16.00 uur op 12 december op Omroep Brabant Radio.

Foto: Barbara Lodewijks 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *