Evers & Evers Glas en Interieurglas won recent de Bouw en Infra Inclusief Award. Wat de overwinning voor het Helmondse glasbedrijf nog bijzonder maakt, is dat deze prijs voor de eerste keer werd uitgereikt. Het initiatief ‘Er is plaats voor iedereen’ – waarin gebruikmaakt wordt van een buddysysteem – gooide hoge ogen bij de jury. Eigenaresse Suzanne Evers vertelt meer over deze manier van werken: “We maken ons sterk voor inclusiviteit.”

De prijs werd 11 april uitgereikt in The Colour Kitchen in Utrecht. Organisatoren van het event waren SER Diversiteit in Bedrijf en Bouwend Nederland. Doel van de awarduitreiking is om andere bedrijven te inspireren zich in te zetten voor een inclusieve samenleving. Een thema waar Evers & Evers Glas en Interieurglas zich al jaren sterk voor maakt. “We maken ons sterk voor inclusiviteit. Sinds 2016 zijn we bezig met ons buddysysteem en het werkt goed”, zegt Evers.

Het buddysysteem houdt in dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een ervaren kracht van Evers & Evers Glas en Interieurglas wordt gekoppeld. “We laten bijvoorbeeld een persoon met autisme samenwerken met een werknemer die al jarenlang in dienst is. Elke werkdag vindt er een evaluatie plaats aan het eind van de dag. Wat ging goed en wat kon beter? Ook bespreken we dagelijks het verwachtingspatroon, zodat iedereen precies weet wat er moet gebeuren. Dat schept duidelijkheid en vertrouwen”, verduidelijkt de eigenaresse.

Best bijzonder
Het buddysysteem staat voor een-op-een-begeleiding. Elke dag wordt besproken wat er moet gebeuren. Het Helmondse bedrijf past deze methode al sinds 2016 toe. Met succes! “Sinds 2016 werken we met dit systeem. We hebben zeven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen. Sterker nog: al deze personen werken nog steeds bij ons. Iedereen is blijven hangen. Best bijzonder toch?”

Het succes van het buddysysteem is niet onopgemerkt gebleven. Er viel onlangs een uitnodiging voor een brunch op de mat. Of het team zin had om wat te eten met minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip. “Er is vanuit de politiek interesse in het buddysysteem. Tijdens de brunch zullen we mogen uitleggen hoe we te werk gaan en hoe andere organisaties onze formule in hun bedrijfsvoering kunnen toepassen”, zegt Evers.

Samen gedaan
Het team van Evers & Evers Glas en Interieurglas is erg blij. “Altijd leuk om wat te winnen. We hebben het allemaal samen gedaan en dat maakt het zo ontzettend mooi. Het is echt een team effort!”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *