Deze keer in Helmonds Goud komen vele onderwerpen aan bod: van Repaircafé tot speeltuin.

Mensen gooien gemakkelijk iets weg als het kapot is. Bij het Repaircafé vinden ze dat zonde: gooi niets weg maar laat het repareren. Gaat je stofzuiger kapot, loopt de antieke klok niet meer op tijd of heb je een kapotte fiets? Ga eens langs bij een Repaircafé. In Helmond zijn er vier: in Mierlo-Hout, Stiphout, Helmond-Oost en de Rijpelberg. Vrijwilligers proberen daar alles gratis te repareren wat kapot is. Wil je geld uitsparen en het milieu sparen door niet alles zomaar weg te gooien dat kapot is, loop dan eens binnen bij een van de Repaircafés. Helmonds Goud neemt een kijkje bij een Repaircafé.

Speeltuinen

Wat kun je laagdrempelig met je kleinkinderen doen, waar kunnen kinderen lekker bewegen en dat het toch betaalbaar is. Dat zijn drie grote speeltuinen die Helmond rijk is en Helmonds Goud bracht bij alle drie een bezoekje.

Speeltuin Helmond West:
Naast veel toestellen zijn er in Speeltuin Helmond west ook mogelijkheden om te spelen met natuurlijke materialen. Er is een grote zandbak, gekoppeld aan de waterspeelplaats waar kinderen zelf water kunnen oppompen en met dammetjes en sluizen de loop van het water kunnen bepalen. In 2017 is een wilgenbosje aangeplant waar kinderen in de toekomst met het snoeihout hutten kunnen bouwen. Ook zijn er her en der in de speeltuin grote keien geplaatst die gebruikt kunnen worden om je achter te verstoppen, maar ook om op te zitten. In het paviljoen zijn allerlei dranken te krijgen.

Speeltuin Leonardus
Een uitzonderlijke speeltuin, gelegen aan de Mgr. Swinkelsstraat 24, in de binnenstad van Helmond. De speeltuin werd opgericht in 1955 en wordt draaiende gehouden door een grote groep vrijwilligers. In speeltuin Leonardus hebben ze niet alleen aandacht voor de jeugd en zorgen ze ervoor dat zij naar hartenlust kunnen spelen, maar er wordt ook aandacht geschonken aan hun ouders en grootouders, door ook voor hen verschillende activiteiten in het programma op te nemen.

Speeltuin Rijpelroets
De groene speeltuin van Helmond in het hart van de wijk Rijpelberg. Ook in deze speeltuin is een groep vrijwilligers actief om de speeltuin te draaien en zorgen dat alles goed verzorgd is. Er zijn vele leuke speeltoestellen in een bosrijke omgeving en het is ook mogelijk om de speeltuin af te huren voor kinderfeestjes.

Een mooie aflevering van Helmonds Goud waarin de kijker wordt meegenomen van Repaircafé tot speeltuin.

Helmonds Goud is dagelijks te zien, van maandag t/m zaterdag 10.00 uur / 14.00 uur / 18.00 uur / 19.00 uur
Ziggo kanaal 36
KPN kanaal 1429
Breedband Helmond kanaal 130
TriNed kanaal 503
Plinq IP tv zender 559
Plinq TV kanaal 741
T-Mobile kanaal 768
via website: https://ditishelmond.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Helmonds Goud

Helmonds Goud: hét programma voor Helmondse senioren. Helmonds Goud wordt uitgezonden van maandag t/m zaterdag steeds om 10.00 uur, 14.00 uur en ’s avonds om 18.00 en 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.