Zoals gewoonlijk start deze aflevering van Helmonds Goud van 11 oktober met Helmond in beweging. Lia Stoop neemt ons mee naar de protestantse begraafplaats aan de Molenstraat. Hier praat ze met Jaap Wijdenes, beheerder protestantse begraafplaats. Jaap Wijdenes is al ruim 13 jaar beheerder van deze begraafplaats en weet dus veel te vertellen over de graven. Maar binnenkort gaat hij stoppen. Hij is bijna 80 jaar.

In Peters Pannetje vertelt tv-kok Peter Malfliet hoe je een heerlijk voedzame groentesoep kunt maken, met geroosterd brood en kruidenboter.

Bij het opruimen van de vuilstortplaats tussen Helmond en Mierlo kwamen er diverse voorwerpen tevoorschijn. 100 voorwerpen van die stortplaats werden verzameld. Inwoners van verschillende  zorgcentra bekeken deze voorwerpen en haalden herinneringen op. Alle verhalen kwamen in een boekje. De titel van dit boekje is “Helmond in 100 stukskes”. De gevonden voorwerpen en de verhalen geven een goed tijdsbeeld weer van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Het kunstenaarsduo Anny en Harrie Scheepers is nog steeds actief. Harrie is beeldhouwer en Anny is schilderes. Hun hele huis staat en hangt vol met hun creaties. Ze zeggen beide ermee door te gaan tot ze erbij neervallen.

Tot zover de uitzending van Helmonds Goud van 11 oktober.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Helmonds Goud

Helmonds Goud: hét programma voor Helmondse senioren. Helmonds Goud wordt uitgezonden van maandag t/m zaterdag steeds om 10.00 uur, 14.00 uur en ’s avonds tussen 18.00-20.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *