Helmonds raadslid op lijst Tweede Kamerverkiezingen

Helder Helmond-raadslid Martijn Rieter is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje, de partij van oprichter Richard de Mos die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

“De manier van politiek bedrijven van Helder Helmond heeft veel raakvlakken met hoe Code Oranje het wil gaan aanpakken. We willen niet over, maar mét de mensen praten: politiek van onderop. We noemen deze manier van politiek bedrijven de “andersom politiek”, door Code Oranje Ombudspolitiek genoemd”, zegt Rieter die wil dat inwoners meer inspraak krijgen. “Wij luisteren al naar de inwoners, door zichtbaar te zijn in de stad en het houden van buurtcafés in alle wijken van Helmond. Code Oranje met het bindend referendum, de gekozen burgemeester en burgertoppen”. 

Agente, buslijnen en groeiende afvalberg

Rieter maakt zich zorgen over het tekort aan agenten, het schrappen van buslijnen en de groeiende afvalberg. “Allemaal ellende veroorzaakt door fout beleid in Den Haag”, aldus Rieter, die zich als politicus wil ontwikkelen. “De ervaring die ik nu opdoe bij Code Oranje wil ik ook weer benutten bij mijn werk als raadslid voor Helder Helmond”. 

 

Lijsttrekker Richard de Mos is blij met de steun uit Helmond

“Het is belangrijk dat we als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Gemeenten lopen tegen grenzen aan. Ze komen jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. Door wanbeleid van het Rijk wordt er beknibbeld op jeugd- en ouderenzorg, hebben we een tekort aan agenten, zorgpersoneel en leraren. Overal verdwijnen buslijnen, politiebureaus worden gesloten. Bovendien leggen de gemeenten hun tekorten bij burgers neer door lokale lasten fors te verhogen. Tijd dus voor een geluid in de Kamer dat ervoor zorgt dat er meer geld naar de eigen gemeenten gaat, in plaats van naar Brussel”, aldus De Mos. 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Team DitisHelmond Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *