Helmonds Vocaal Ensemble: ‘De magie van koorzang’

Liefhebbers van koorgezang kunnen op zondag 3 september genieten in de Sint-Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Want daar brengt het projectkoor van het Helmonds Vocaal Ensemble het concert De magie van koorzang ten gehore, met hoogtepunten uit het repertoire van het koor. Het Helmonds Vocaal Ensemble staat onder leiding van de gelouterde dirigent Jeroen Felix.

In 2022 startte het Helmonds Vocaal Ensemble met een projectkoor, dat in vijf tot acht repetities een uitdagend programma instudeert. Ieder project wordt afgesloten met twee concerten ergens in Noord-Brabant. Op dit moment bestaat het koor uit zo’n twintig zangers en zangeressen uit Helmond, Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.

25 jaar Jeroen Felix

Jeroen Felix staat al een kwarteeuw aan de leiding van het Helmonds Vocaal Ensemble. Als hoboïst gaf hij concerten in binnen- en buitenland, zowel solo als in ensembleverband. Daarnaast was hij als kerkmusicus verbonden aan de Stadskerk St. Cathrien in Eindhoven. Hier was hij medeoprichter van de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’. In september 1996 kreeg hij een aanstelling als Rector Cantus van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek St. Jan in Den Bosch. Bij deze koren dirigeerde hij talloze concerten in binnen- en buitenland. Ook verleende hij medewerking aan diverse radio-, televisie- en cd-opnamen.

Cultuurprijs

In 2005 nam Felix de Anjer Kinderkoor Zangprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in ontvangst. Deze cultuurprijs kreeg hij als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet op het terrein van methodisch zangonderricht aan kinderen. En voor de wijze waarop hij daaraan als dirigent van kinderzangkoren in Noord-Brabant vorm en inhoud gaf. In 2018 werd hij voor zijn verdiensten tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

Het concert De magie van koorzang door het projectkoor van het Helmonds Vocaal Ensemble start op zondag 3 september om 16.00 uur. Locatie is de Sint-Willibrorduskerk in Deurne. De entree is gratis. Na afloop van de uitvoering kun je een bij voorkeur digitale bijdrage doen om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Foto: Helmonds Vocaal Ensemble

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *