Helmondse basisscholen gaan 8 februari gewoon open

Basisscholen in de gemeente Helmond gaan maandag open. De scholen gaan na bijna twee maanden lockdown weer fysiek lesgeven, naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag. De Helmondse basisscholen hebben overlegd en besloten open te gaan en de regels van het RIVM toe te passen.

‘’We zijn blij dat we weer open kunnen, ook al is dit met richtlijnen en restricties’’, zegt Maarten Jacobs van Openbare Basisscholen Stichting Helmond. ‘’Het ministerie heeft de aanvullende maatregelen wel pas laat aan ons gemeld, waardoor we snel moesten schakelen.’’

De ouders van de kinderen worden geïnformeerd door de basisscholen en vandaag of morgen op de hoogte gebracht van het besluit. Hoe het in de toekomst verder gaat moet nog blijken.

Verschillen

Niet elke basisschool zal dezelfde regels hebben. Wel wordt er gevraagd aan de ouders zo min mogelijk zelf naar school te komen en afstand te houden van elkaar. Sommige basisscholen gaan gebruik gaan maken van éénrichtingsverkeer in de school. Ook geven enkele scholen de eerste week nog halve dagen fysiek les.

Schouders eronder

De ouders van de kinderen zullen blij zijn dat hun kinderen weer naar school kunnen. ‘Als we de schouders eronder zetten komt het goed’ zo klinkt het optimistisch tijdens de gesprekken met de schoolbestuurders.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *