Helmondse brandweer helpt vogeltje ‘uit de brand’

Ook voor kleine ‘brandjes’ worden de hulpdiensten soms opgeroepen. En als de mogelijkheid er is, komen ze graag helpen. Zo ook afgelopen zaterdagochtend. Toen werd de Helmondse brandweer opgeroepen om een vogeltje in nood te helpen.

Bij een woning aan de Haydnstraat in Deurne hing een vogeltje aan een nestkastje te bungelen. De vogel, vermoedelijk een zwaluw, had een draad om zijn nekje. Daarmee bleef hij aan het nestkastje hangen. De Helmondse brandweer bevrijdde het vogeltje vervolgens uit deze benarde situatie. Na het verwijderen van de draad deden de brandweerlieden de vogel in een doos.

De brandweer heeft nog wel in het nestkastje gekeken of er wellicht jonge vogels in zaten, maar dit bleek niet het geval. Hoe of waar de vogel de draad om zijn nek heeft gekregen, is niet bekend.

Buurtbewoners brachten vervolgens Dierenambulance Helmond op de hoogte, zodat de vogel kon worden opgehaald en gecheckt. Deze dierenambulance benaderen lijkt vanuit Deurne een logische keuze. Echter moest de meldkamer van Helmond de bellers doorsturen naar Stichting Roze in Eindhoven, sinds januari de betrokken dierenstichting in Deurne.

Lees ook: Deurne passeert Dierenambulance Helmond bij aanbesteding

Vanwege verwondingen worden dieren uiteraard opgehaald. Voor jonge vogeltjes die op de grond rondhuppen en niets mankeren, komen hulpdiensten en dierenambulance niet. Voordat je daarvoor meteen de behoefte voelt om zo’n beestje te redden, volg dan eerst onderstaand schema dat de Dierenambulance Helmond hiervoor gemaakt heeft.

 

[Foto’s: Harrie Grijseels /HarrieFotografie]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Jan van der Rijt Reply

    Dit is een gierzwaluw heel mooi dat de mensen gereageerd hebben.
    dank je wel hier voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *