Helmondse burgemeester Elly Blanksma heeft corona

Burgemeester Elly Blanksma heeft corona. Dat bevestigt een woordvoerder van communicatie gemeente Helmond. De burgemeester maakte samen met oud- parlementariërs op 3 november een uitje met een bus. Zeker 25 voormalige kamerleden blijken inmiddels besmet geraakt met het coronavirus, meldt het ANP. Ook de Helmondse burgemeester hoort daar dus bij.

Eerder werd bekend dat veertien gasten het virus hadden opgelopen, maar donderdag bleek dat het aantal is gestegen tot 25, meer dan de helft van de deelnemers aan het uitstapje.

Het gezelschap bezocht onder andere het kasteel in Helmond en had samen een lunch. Alle QR-codes waren gecontroleerd. Later is het gezelschap per bus naar de Peel gegaan. Ook daar zouden de QR-codes gecontroleerd zijn. Verschillende bronnen melden dat die bus niet goed geventileerd zou zijn.

Burgemeester Blanksma is volgens de woordvoerder ‘wel ziek, maar niet doodziek’.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Huub Josephs Reply

  Maar ze zal toch zeker wel gevaccineerd zijn voor een qr code natuurlijk anders mag ze nergens binnen als ze maar stemt voor 2G dan wordt na een bepaalde tijd alles weer normaal aldus onze vriend Hugo dus mensen doe wat Hugo zegt, dus alle ongevaccineerden laat je prikken je kinderen snel prikken en je ouders en natuurlijk je grootouders een boostprik daarna komt alles weer bij het oude.

 2. Bettie Reply

  Hebben zij geen mondkapjes gedragen in de bus? want in het openbaar vervoer en taxibussen moeten toch mondkapjes gedragen te worden? Mijn man werkt bij een taxibedrijf en rijdt al anderhalf jaar met een mondkapje op, zo ook zijn passagiers.

  Wel heel vervelend hoor, sterkte voor allemaal!

 3. Willem Hegeman Reply

  Een beter voorbeeld kan ik haast niet bedenken. Je verwacht het niet!!
  100% gevaccineerd en 100% besmet!!
  😂😜💯

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *