Helmondse carnavalsoptocht gaat niet door

Het bestuur van de Keiebijters zet een streep door de Helmondse optocht die oorspronkelijk op zondag 27 februari stond gepland. Dit soort evenementen zijn volgens het bestuur lastig te reguleren in verband met de samenkomst van grote groepen mensen. Daarnaast hebben de optochtdeelnemers te weinig tijd om zich voor te bereiden. Dit melden de Keiebijters op hun website.

Peter Adriaans: “Het idee om toch vier dagen Carnaval te vieren, staat nog steeds op een ruime kier. De eerste versoepelingen maken dit juist meer mogelijk dan onmogelijk, dus we zetten hier nog steeds op in. De plannen zijn om het overdag buiten te vieren met een aangepast programma. Uiteraard is het belangrijk dat bij de volgende versoepelingen de horeca open mag en evenementen georganiseerd mogen worden. Als dit het geval is, dan zou die deur zomaar helemaal open komen te staan. Hoe mooi zou dat zijn!”

De Keiebijters hebben intensief contact met de gemeente en kort na de volgende persconferentie op 25 januari neemt het bestuur een definitieve beslissing over Carnaval.

Een fragment van de optocht in 2020 (Archieffoto DitisHelmond)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.