Helmondse chauffeurs nog altijd vast in Verenigd Koninkrijk

Het lijkt erop dat de overheden er niet in zijn geslaagd om alle Nederlandse chauffeurs op tijd terug te halen voor kerst. Afgelopen week maakten we een item bij Rutom Cargo zij hadden toen op dat moment 9 chauffeurs vast staan in England.

Bij navraag is gebleken dat 2 van de 9 chauffeurs het thuisfront hebben weten te bereiken. De overige 7 chauffeurs zullen zoals het er nu naar uitziet noodgedwongen de kerst in hun vrachtwagen door moeten brengen.

Negatieve test voor inscheping

Sinds afgelopen dinsdag moet iedere chauffeur een negatieve PCR test kunnen overleggen wil hij of zij ingescheept worden. Ondanks de oplopende wachtrijen en frustraties bij de chauffeurs en door erbarmelijke omstandigheden lukt het de Engelse overheid maar niet om alle chauffeurs zo snel mogelijk te helpen.

Zo snel mogelijk naar huis!

Transportbedrijf Rutom Cargo zet alles op alles om de personeelsleden zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Zo staan zij in nauw contact met de chauffeurs, rederijen en overheden. Zij hopen hun chauffeurs zo snel mogelijk naar huis te laten komen. Maar nog voor de kerst dat wordt onrealistisch.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *