In deze video vertelt Eric van Berlo over Scouting Leonardus. Het belangrijkste doel van Scouting Leonardus is om kinderen een leuke vrijetijdsbesteding te geven. Dit doen ze nu maar liefst 77 jaar.

Scouting Leonardus is in 1945 bij de Leonardus kerk begonnen. Nu (77 jaar later) hebben ze om de hoek bij het ‘Kapelleke van Binderen’ een prachtig veld met een blokhut waar alle groepen samen komen. Scouting Leonardus biedt kinderen en jongeren een leuke vrijetijdsbesteding aan. Hierbij staan de thema’s samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving centraal.

Ze werken met verschillende verhalen bij Scouting Leonardus, dit doen ze om de kinderen een bepaalde structuur te geven. Zo spelen de welpen en de shanti-welpen bijvoorbeeld het verhaal van ‘Jungle Book’. De spellen die ze spelen worden dan ook op dat thema afgestemd. Bouwen doen ze ook veel bij Scouting Leonardus. Zoals je in het filmpje ziet worden er complete vlotten, maar ook een keuken gebouwd. Ze beginnen al vanaf 10 jaar met het leren van knopen maken. Dit doen ze zodat dit er al vroeg in zit en ze later de mooiste dingen kunnen bouwen.

Scouting Leonardus is voor iedereen, ook voor de mensen die wat minder geld hebben. Geld voor leuke uitjes halen de kinderen zelf op. Zo zijn ze nu bezig met lege flessen op halen in de wijk, om zo geld voor de scouting op te halen. Dit geld komt geheel ten goede van de kinderen.

Je kunt je aanmelden bij Scouting Leonardus via www.scoutingleonardus.nl 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.