Helmondse fietsenstallingen vroeg dicht op Hemelvaart

Veel fietsers stond op Hemelvaartsdag een verrassing te wachten: bij terugkeer van hun bezoek aan Helmond Live bleken de fietsenstallingen al gesloten te zijn. En dat terwijl het festival tot 21.00 uur duurde.

Een dag met mooi weer, veel gezelligheid en een drukke bedoening in het centrum van Helmond. Vooral door het muziekevenement Helmond Live Tribute Bands. Jij hebt besloten om braaf nu al te oefenen met de toekomstige Mobiliteitsvisie en je komt op de fiets. Die je natuurlijk, ook weer braaf, in een gemeentelijke fietsenstalling plaatst. Tot je na het feest lekker ontspannen naar huis wilt gaan. Op die fiets. Waar je niet meer bij kunt. En je nog mobieler met de benenwagen naar huis moet. Een bijzonder bericht van een van onze medewerkers van DitisHelmond.

Wat blijkt?! De gemeentelijke fietsenstallingen gaan vandaag op de normale tijden dicht. De fietsenstallingen aan Doorneind, de Traverse en aan het Piet Blomplein sluiten dus vandaag om 18.00 of 18.30 uur. En dat op een drukke feestdag. Vlak voor 18.00 uur kregen de eerste ‘fietshouders’ door dat de fietsenstallingen gingen sluiten. Er ontstond een grote run om nog op tijd hun fiets uit de fietsenstalling te krijgen en gewoon op straat te parkeren. Een makkie dus voor zowel handhavers alsook ‘fietsjatters’. Ofwel, je bent je fiets kwijt tot morgenvroeg, je bent je fiets kwijt want hij wordt gejat of je krijgt een prent voor foutparkeren.

Reactie van de gemeente Helmond

De gemeente Helmond betreurt de gang van zaken bij de genoemde fietsenstallingen en vindt het heel vervelend voor alle betrokkenen. Zij was zich er tot nu toe niet van bewust dat hier een probleem lag. Zij heeft hieruit dan ook lering getrokken en  zal in de toekomst de openingstijden beter aanpassen aan de behoefte van de centrumbezoekers. Verder juicht de gemeente het juist toe dat men op de fiets naar het centrum komt. Voor de komende evenementen zullen dan ook passende maatregelen worden genomen.

Welke dat gaan zijn, kon de gemeente nog niet aangeven. Maar het heeft nu wel zeker hun aandacht!

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.