Helmondse goede doelen in beeld bij Dit is Helmond. Initiatiefnemer Jan Drouwen, vertelt over Kansrijk Mierlo-Hout.

Kansrijk Mierlo-Hout heeft een aantal belangrijke uitgangspunten:

  • Uitgaan van vertrouwen
  • Drempels wegnemen
  • Snel reageren
  • Gezondheid

”Eind 2017 kwam ik tot de ontdekking dat heel veel organisaties van bovenaf willen bepalen wat goed is voor mensen, terwijl je andersom zou moeten redeneren. Kijk wat nodig is binnen de gemeenschap en probeer daar met organisaties een oplossing voor te vinden” vertelt Jan Drouwen. In 2018 is dit idee uitgezet binnen de wijk Mierlo-Hout. In 2019 zijn ze met activiteiten begonnen. De start was een inloop om een beeld te krijgen van wat de mensen willen en om vrijwilligers te werven voor Kansrijk Mierlo-Hout.

Kansrijk biedt verschillende activiteiten. Er is op maandagochtend een koffieochtend met een ontbijt voor 1 euro p.p. en er is per maand op woensdagmiddag in de Geseldonk een high tea. Deze en alle andere activiteiten leggen een behoorlijke druk op de keuken van de Geseldonk. Zo kwam het idee om een aparte keuken te ontwikkelen met een ontmoetingsplaats. Om deze verbouwing te realiseren is er geld bij elkaar gebracht door de Gemeente Helmond en andere fondsen. De renovatie start in februari 2023, na carnaval.

Helmondse goede doelen wordt gesteund door:  stichting steun en welzijnszorg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Steun en welzijnszorg

ONZE DOELSTELLINGEN Een meer duurzame en betere leefomgeving te realiseren voor de inwoners door initiatieven op het gebied van welzijn en (gezondheids)zorg te steunen met eenmalige financiële bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *