Helmondse goede doelen in beeld op DitisHelmond. In deze video vertelt Elise van Zutphen over stichting de Zorgboog. Zij werkt als vrijwilligers- coördinator en buurtverbinder op locatie Wolfstraat. Op deze locatie hebben ze vier woningen met 28 bewoners. Deze bewoners hebben allemaal een vorm van dementie. Stichting de Zorgboog zorgt voor een goede dagbesteding en 24 uur goede zorg voor de bewoners.

Voor een goede dagbesteding met leuke activiteiten hebben ze ook materialen nodig. Daarvoor hebben ze sinds kort een Qwieck melody aangeschaft. Een Qwieck melody is een muziekpaal die muziek afspeelt op het moment dat er iemand langs loopt. Deze Qwieck melody is in de tuin van de locatie Wolfstraat langs de wandelpaden geplaatst. Wanneer de bewoners nu een rondje door de tuin maken speelt er vanzelf muziek af op het moment dat een bewoner langs de Qwieck melody komt. Deze muziek zorgt voor beweging, herinneringen, sociale contacten en een lach bij de bewoners.

Bij de Zorgboog op de locatie Wolfstraat zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de bewoners te helpen met het onderhouden van de tuin en vrijwilligers die interesse hebben om een-op-een maatje voor een bewoner te worden. Mocht je hier interesse in hebben dan kun je contact opnemen met de Zorgboog locatie Wolfstraat.

Helmondse goede doelen worden gesteund door stichting steun en welzijnszorg

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *