Helmondse goede doelen in beeld op DitisHelmond. Gonnie Verhagen, voormalig directrice van IKC Trudo, vertelt in deze video over de renovatie van de speelplaats van de basisschool.

Ongeveer een jaar geleden werd directrice Gonnie Verhagen, door twee ouders benaderd. Die vroegen zich af of de speelplaats niet iets groener kon worden. Dat was een onderwerp waar ze toen nog niet veel mee bezig waren, maar de vraag triggerde wel. Samen met die ouders zijn ze op zoek gegaan naar een aantal zaken die aangepakt konden worden. Lopende het verhaal kwamen ze met steeds meer mensen in contact. Uiteindelijk zijn ze terecht gekomen in een heel uitgebreid subsidie traject. Zo werd er een mooi plan gemaakt voor de speelplaats.

Er is van alles veranderd aan de speelplaats, minder stoep, meer planten, meer speelgelegenheden, meer te ontdekken en een plek waar kinderen buiten les kunnen krijgen. De kinderen hebben zelf ook meegeholpen aan de nieuwe speelplaats. Zo hebben ze bijvoorbeeld vogelhuisjes en insectenhotels gemaakt voor de speelplaats.

IKC Trudo heeft drie pleinen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Nu is vooral het plein voor de kleuters aangepakt, maar er zijn ook nog wensen voor de andere leeftijdsgroepen. Uiteindelijk willen ze ook daar nog iets aan gaan doen en de plannen in kaart brengen.

Helmondse goede doelen worden gesteund door stichting steun en welzijnszorg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.