Helmondse goede doelen in beeld op DitisHelmond. Joyce van Dijk is 2,5 jaar geleden begonnen om met hulp van de gemeente Helmond en de Lev-groep, verschillende handen bij elkaar te zoeken om een speelveldje te creëren voor de kinderen in de wijk.

Joyce heeft de buurt betrokken bij het creëren van het speelveldje. Zo zijn er handtekeningen verzameld en is er samen met de buurtbewoners gekeken naar, wat willen we en hoe kunnen we daar ook zorg voor dragen. Er is veel hulp geweest van verschillende fondsen die dit mooie initiatief wilde ondersteunen.

Er is uiteindelijk een heel mooi veldje gerealiseerd met een speeltoestel, een hinkel pad en boomstammetjes waar de kinderen overheen kunnen lopen. In het winterseizoen komen deze onderwater te staan, zodat de kinderen over het water kunnen lopen. Via crowdfunding gaat er ook nog een wilgenhutje gerealiseerd worden op het veldje. Zo worden de kinderen betrokken bij de natuur en kunnen ze lekker buitenspelen.

Noor Hagelaar van de LEV groep en Joke van Eemeren van wijkraad Mierlo-Hout, vertellen over hoe zij Joyce en de andere initiatiefnemers, hebben ondersteund bij het realiseren van het speelveldje. “Wij hebben steeds gekeken naar, wat er nodig is en wie er nog bij betrokken kan worden. Wij vinden het een super mooi initiatief en zijn er trots op in Mierlo-Hout.’’

Het is belangrijk dat de kinderen hier veilig kunnen spelen. Zo staat er een natuurlijke omheining om het veld. Ook zijn er al verschillende borden geplaatst om duidelijk te maken dat het een rookvrije zone is en dat het verboden is voor honden. Ze zijn nu nog bezig om borden te regelen met ‘’Denk aan onze kinderen’’, zodat ook de automobilist rustig rijd. Het speelveld moet een veilige en gezellige plek worden voor alle kinderen in de wijk.

Helmondse goede doelen worden gesteund door stichting Steun welzijnszorg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.