Helmondse goede doelen in beeld op DitisHelmond. Deze video gaat over Vrienden van het Elkerliek. Deze stichting zet zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers in het Elkerliek ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Vrienden van het Elkerliek maken verschillende dingen mogelijk voor de patiënten. Een aantal medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis vertellen hierover.

Francoise de Feijter, gespecialiseerd polikliniekassistente, vertelt over het wandspeelgoed dat op haar afdeling te vinden is. Deze zijn door Vrienden van het Elkerliek mogelijk gemaakt, zodat het toch een leuke ruimte is en de kinderen iets te doen hebben tijdens het soms lange wachten.

Maayke Versluis, ergotherapeut, vertelt over de verzwaringsdeken die zij gekregen hebben. Deze deken zorgt ervoor dat de mensen beter kunnen slapen en ontspannen. En wordt ingezet bij mensen met dementie, depressie, spanningsproblemen, gedragsproblemen en spasme.

Marjolein Plekkenpol en Steffie Kweens vertellen over de huiskamer van afdeling kind en jeugd in het Elkerliek ziekenhuis. Deze huiskamer is bedoeld voor de ouders, broertjes en zusjes. In deze kamer kunnen zij zich terug trekken op het moment dat het opgenomen kind bijvoorbeeld even aan het rusten is.

Ted de Win, pijnconsulent, vertelt over de nieuwe VR-bril. ”Wij gebruiken deze methode bij patiënten met chronische aanhoudende pijnklachten. Doormiddel van deze bril maakt een patiënt een virtuele reis door het zenuwstelsel. Door deze virtuele training leert een patiënt meer grip te krijgen op de eigen pijnklachten, zodanig dat deze kunnen verminderen.”

Helmondse goede doelen worden gesteund door stichting steun en welzijnszorg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Hetty Remmers Reply

    Leuk in beeld gebracht, bedankt!
    We kunnen mooie dingen doen voor patiënten dankzij donaties van (oud)patiënten, medewerkers, bezoekers, bedrijven en iedereen die zich verbonden voelt met het welzijn van onze patiënten. Doet u mee? Kijk gerust op onze website, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.