Helmondse Graziano Hazes (7) gaat bij PSV voetballen

De 7-jarige Graziano Hazes gaat vanaf aankomend seizoen naar PSV. Hij gaat daar, zoals het er nu naar uitziet, deel uitmaken van het ‘onder-10 team’. Graziano speelt op het moment bij RKSV Mierlo-Hout en voetbalt ook bij de Helmondse Voetbalschool. Hij kreeg meerdere uitnodigingen van verschillende voetbalclubs om te komen voetballen. DitisHelmond sprak met de jonge Graziano en zijn vader, onder andere over de overstap naar PSV.

Het bericht dat Graziano Hazes bij PSV gaat voetballen, ging afgelopen weekend flink rond op social media. Zo plaatste ESPN een bericht over de mooie voetbalachternaam en de overstap van de Helmondse jongen naar PSV. Zelf zien Graziano en zijn vader de berichten ook voorbij komen: ”Ik vind het mooi dat het geplaatst wordt, maar de negatieve reacties van sommige mensen onder het bericht kan ik niet begrijpen.”

Mooie pass geven

”Ik speel als ‘mid-mid’ of als linksbuiten. Ik denk dat ik op het middenveld spelen het leukste vind nu, want dan kan ik mooie passjes geven”, antwoord Graziano enthousiast. ”Ik ben een snelle speler en kan goed schieten. Ik leer op de trainingen dat ik ook goed moet omschakelen”, zegt Graziano als er gevraagd wordt naar zijn kwaliteiten en leerpunten.

”Graziano is opgegroeid met een voetbal, hij slaapt zelfs met een bal in bed. Bij het kabouterteam van Mierlo-Hout werd al wel duidelijk dat hij er bovenuit stak, zo vertelden de trainers mij. Natuurlijk ben je dan trots als je de uitnodigingen van verschillende clubs ziet”, vertelt de vader van Graziano. ”Hij werd telkens een team hoger geplaatst dan zijn leeftijdsgenoten.”

Graziano kreeg onder andere uitnodigingen van clubs als PSV, Ajax, Feyenoord. Maar ook SK Lommel en FC Den Bosch lieten van zich horen. ”We hebben samen met Graziano besloten om bij PSV te gaan voetballen. Hij vond het toen hij daar was, erg leuk.”

Techniek en discipline

De 7-jarige Graziano maakt ook deel uit van de Helmondse Voetbalschool. Hier leert hij technisch veel, maar ook een stukje discipline. “Voor zulke jonge jongens is een stukje discipline ook belangrijk, vind ik. Dat een trainer er iets van zegt bijvoorbeeld als je te laat komt. Jonge voetballers hebben dat nodig denk ik”, zegt de vader van Graziano.

En wie is zijn favoriete voetballer? Graziano is hij er snel uit: ”Messi, hij is snel en kan goed passen. Het is een goede speler. Hij maakt veel doelpunten en dat wil ik ook.”

Graziano (Foto: familie Hazes)

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *