Helmondse horeca bouwt terrassen op uit protest

Een actiegroep bestaande uit diverse afdelingen van van Koninklijke Horeca Nederland, wil dinsdag 2 maart de terrassen uitzetten. Ook Helmond doet mee. Het initiatief komt van dezelfde groep die op 17 januari de deuren wilde openen. Dit ging toen niet door vanwege het gestegen aantal besmettingen. Het voornemen was toen dat de horeca open zou gaan, tegelijk met opening van winkels.

Hein Gruijters is de voorzitter van afdeling Helmond van Koninklijke Horeca Nederland. Hij zegt dat er nog een boel geregeld moet worden en dat nog niet duidelijk is hoe het aangepakt wordt. “We gaan in ieder geval als Horeca Nederland niet open, maar we zetten de terrassen uit”, zegt hij. “Vooral om aandacht te trekken voor de horeca. Dat doen we veilig en op anderhalve meter, met rood lint zetten we de terrassen af desnoods.”

Perspectief

De Helmondse horecabaas Geert Blenckers zegt dat hij zijn terrassen wel open gooit, als het niet expliciet vanuit de overheid verboden wordt. Hij gaat dan ook daadwerkelijk gasten ontvangen. “Meer als tegenactie. De horeca moet meer  aandacht krijgen in deze tijden.” Hij gaat meer uit protest het terras opengooien, dan om er wat aan te verdienen. “Hiermee wil ik bereiken dat er duidelijkheid komt over een ruimere compensatie én we willen een duidelijke datum wanneer we weer open mogen. Perspectief willen we.”

Gemeente Helmond reageert desgevraagd op de geluiden uit horecakringen: “Wij hebben ook van de horecaverenigingen gehoord dat ze van plan zijn om symbolisch de terrassen op te bouwen, maar dat ze wel gesloten blijven. Over eventuele andere acties is ons op dit moment niets bekend.”

Foto: Vandaag werden al voorbereidingen getroffen op terrassen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Telong Reply

    er is een muur gebouwd en horeca slaat et tot trummeren en bij die nieuwe opening komt veel kabaal over, eten mag gewoon open voor corona tijden , dit heb ik nagevraagd en het is toegestaan voedingsmiddelen te verkopen tijdens corona tijd. Ik snap in eerste instantie niet waarom ze gesloten werden en ik begrijp niet dat beleid toepast een eind komt bij opschrijven ipv uitvoering ergens een groot deel van de economiet te laten groeien vooral als de prijs stijgt rond deze tijd moeten mensn die het hebben gewoon werk gezet worden die vooruit kunnen gaan. geld is geld

  2. Mario van Doorne Reply

    Bouw op bouw op. Dan staat alles klaar als ze open mogen. En ja, tot die tijd een ruimere compensatie voor de horeca. Geen woorden maar daden politiek Nederland. KLM en grootwinkelketens worden ook ruimhartig gecompenseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *